On će uticati na sudbinu Zvezde na "San Siru": Pravdu deli čovek kome Mesi neće da pruži ruku i za koga se sumnja da je na platnom spisku Reala

23.02.2021

11:09 >> 11:26

0

Autor: D. B.

UEFA odredila tim arbitara za revanš meč 1/16 finala Lige Evrope

On će uticati na sudbinu Zvezde na "San Siru": Pravdu deli čovek kome Mesi neće da pruži ruku i za koga se sumnja da je na platnom spisku Reala
Copyright Profimedia

UEFA je odredila tim sudija za revanš meč 1/16 finala Lige šampiona između Milana i Crvene zvezde. Na “San Siru” u četvrtak za deljenje pravde biće zaduženi arbitri iz Španije.

Glavni sudija biće Hezus Hil Manzano, a pomagaće mu Dijego Barbero i Anhelo Nevado. Četvrti sudija je Santjago Haime Latre, dok će u VAR sobi biti Alehandro Ernandez i Ksavijer Estrada Fernandez.

Manzano je arbitar rođen 1984. godine u Don Benitu. U La Ligi je debitovao 25. avgusta 2012. godine, a na FIFA listu je stigao dve godine kasnije.

Navijači Crvene zvezde ga se sećaju po meču Lige šampiona i gostovanja u Napulju novembra 2018. godine. Taj meč grupne faze elitnog fudbalskog takmičenja završen je rezultatom 3:1 za Italijane, a Španac je podelio četiri žuta kartona (jedan za Napoli, dok su u njegovoj beležnici tada mesto pronašli Gobeljić, Krstičić i Jovančić)

Ovaj arbitar je poznat i po lošem odnosu sa Barselonom. Ostaće zapisano da je Leo Mesi posle meča Barselone i Đirone 23. septembra 2018. godine, koji je završen rezultatom 2:2 odbio da se rukuje sa njim. Na tom meču on je isključio Lenglea zbog udaranja laktom Pere Ponsa. Ovaj arbitar je imao probleme i sa Đerardom Pikeom sa kojim je čak imao i neprijatan susret u tunelu stadiona kada ga je defanzivac Katalonaca napao. Ostaće upamćen i kao jedini čovek koji je tokom karijere isključio Luisa Suareza, Nejmara i Mesija dok su sva trojica igrali za Barselonu.

Prošle godine imao je još jedan “incident” na meču na kome je igrala Barselona. Na meču protiv Valensije je u jednom trenutku prekinuo igru umesto da pusti prednost, a onda se izvinjavao igračima Valensije zbog greške. Zbog toga što je prekinuo igru u momentu kada je Valensija, odnosno njen igrač Feran Tores bio u gol šansi kada je napad zaustavljen.

Pročitajte još

Godinama su ga zvali Realovim sudijom, sve do meča Valensija-Real (4:1) kada je Valensija tri od četiri gola postigla iz jedanaesteraca. Pre tog meča delio je pravdu na 32 utakmice Madriđana i dosudio je čak 11 penala za kraljevski klub. Čak je i bio snimljen kako sa stadiona “Santjago Bernabeu” izlazi sa velikim kesama, što je protumačeno kao da dobije poklone od ovog fudbalskog giganta. Posebno se mnogo prašine podiglo kada je 2017. priznao gol Serhija Ramosa iz ofsajd što je pogurala Madriđane na putu ka tituli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike