Olga Danilović je ovaj dan dugo čekala

13.04.2021

14:32

0

Na meču protiv Kanade teniserka Srbije će imati priliku da uradi nešto što do sada u karijeri nikada nije

Olga Danilović je ovaj dan dugo čekala
Copyright Promo/TSS

Polako, ali sigurno bliži se duel ženskih teniskih reprezentacija Srbije i Kanade u okviru bitke za plasman u plej-of svetske grupe “Bili Džin King kupa” (nekadašnji FED kup). Srpske teniserke žestoko se pripremaju za iskušenja koja ih u petak i subotu čekaju u Kraljevu, a ovaj duel biće poseban za Olgu Danilović.

Prvi put u karijeri ona će igrati za nacionalni tim na teritoriji Srbije.

Promo/TSS

– Oduvek sam imala taj san, želju da u Srbiji, pred domaćom publikom igram za kako se to do ove godine zvalo FED kup, sada po novom “Bili Džin King kup”. Debitovala sam za nacionalni seniorski tim u Talinu u zonskom takmičenju 2018. i iz godine u godinu nikako da se kockice poklope i da izađemo iz zone u viši rang gde bi dobili šansu da budemo domaćin – objašnjava Olga Danilović.

A onda kada se konačno približila ostvarenju sna usledila je nepredviđena stvar.

– Konačno smo uspeli da do toga dođemo, ali onda je nastupila korona koja je izmenila živote iz korena, pa i ovaj naš posao. Ništa više nije isto, osim igre na terenu. A tu važi ono: ili jesi ili nisi lav. Srećna sam jer je tim ponovo na okupu, ponovo imamo isti cilj, borimo se zajedno za pobedu naše Srbije. To je jedino važno ovih dana, a to ispunjava sve naše pore. Radujem se svemu što nam ovi dani donose, „mehur“ nas neće uspavati, neće nam oduzeti snagu i izbaciti nas iz ritma – Danilovićeva koja na VTA listi zauzima 162. mesto.

Promo/TSS

Olga u sasvim dobroj formi dočekuje početak nadmetanja. Sezonu je započela sjajnim pobedama u kvalifikacijama, a zatim i igrama na Otvorenom prvenstvu Australije. Igrala je i finale dubla u paru sa kanađankom Bušar na VTA takmičenju u Lionu, pa glavni turnir Mastersa u Majamiju…

Pročitajte još

– U usponu sam forme, radim puno da popravim sve segmente igre i da rezultati budu svakim turnirom sve bolji. Nakon dva dana treninga u Kraljevu mogu reći da je nivo igre i forme još jači i bolji, verujem da ću biti maksimalno spremna za bilo koju Kanađanku. Verujem u naš tim, verujem da možemo da se izborimo sa ovim zadatkom koji jeste težak, koji jeste izazov. Mi smo tvrd orah i mi to možemo, mi smo šampionskog kova – zaključila je Danilovićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike