Odjeci Zvezdinog gostovanja u "Morači": Kameno doba i primitivizam, vidi se pečat od ranije, sličan pristup i iste navike

22.03.2021

22:30

0

Autor: Adam Štulić

Na čast da bude svima onima koji si vređali, a isto i onima koji su im omogućili da budu na tribinama

Odjeci Zvezdinog gostovanja u "Morači": Kameno doba i primitivizam, vidi se pečat od ranije, sličan pristup i iste navike
Copyright Promo/KK Crvena zvezda

Derbi između Budućnosti i Crvene zvezde mnogo više uzbuđenja doneo je dešavanjima van parketa. Izabranici Dejana Milojevića drugi put ove sezone bili su bolji od crveno-belih (83:63), ali dešavanja s tribina podgoričke dvorane, prouzrokovala su “treće poluvreme”.

Naime, iako je u Crnoj Gori na snazi policijski čas, u dvorani “Morača” našlo oko 300 navijača, koji su oko vrata nosili novinarske akreditacije, zbog čega se sumnja da su bili organizovani od strane uprave domaćeg kluba, a o svemu što se događalo van granica terena za medije iz srpske prestonice pričao je Filip Sunturulić.

Direktor Zvezde, pre nego što se osvrnuo na dešavanja iz Podgorice, čestitao je Budućnosti na “prilično zasluženoj pobedi”, dodavši da je utakmica protiv “đetića” došla u nezgodnom trenutku za srpskog evroligaša.

– Ono što van terena i rezultata ostavlja gorak ukus je da neki ljudi nisu ostavili dešavanja iz ranijih sezona i još žive u prošlosti i imaju sličan pristup i iste navike. Uz pripremne radnje pred utakmicu, gde se vidi isti poznati pečat od ranije, ovaj put, iako je na snazi policijski čas u celoj Crnoj Gori, određen broj posetilaca je imao pravo da posmatra duel sa tribina – kazao je funkcioner Zvezde, osvrnuvši se na konstantno vređanje članova Zvezdinog zima i predsednika kluba, koji nije bio u dvorani.

– Vrhunac je bilo oponašanje majmuna svaki put kad bi naš igrač Volden primio loptu. Te osobe su nosile akreditacije na sebi, a kulturološki su ostale u kamenom dobu. Dokazale su da primitivizam i dalje ima prostora i da se jednostavno kod njih demokratski proces zaustavio. U 21. veku, vređati osobe afričkog porekla na taj način je razočaravajuće, iako i sama Buducnost ima igrače iste boje kože. Tokom kompletne utakmice ista ta grupacija je vređala i našeg trenera, čoveka i gospodina, koji je inače bio i njihov igrač i trener, i koji je za klub osvojio bezbroj trofeja. Čime je on to zaslužio? Čime je zaslužio da niko ne opomene te primitivce, ako treba i da ih izbaci iz dvorane, da zaštiti njihovog bivšeg člana? Zato će KK Crvena zvezda uvek stati u zaštitu svog trenera, kapitena, igrača, predsednika i svih zaposlenih i ovim putem oštro osuđujemo dešavanja na tribinama u Podgorici, koja su pokvarila ovaj sportski događaj, anulirale trud obe ekipe na terenu i ponovo nas podsetile na proslošt, iako se svi trudimo da ista ostane iza nas. Na čast da bude svima onima koji si vređali sa tribina, a isto na čast da bude svima onima koji su im omogućili da budu na tribinama i koji reči “demokratija, mir, razumevanje” prilično često koriste u svojim izjavama – kazao je Sunturlić i dodao:

Pročitajte još

– KK Crvena zvezda se od danas okrenula narednim obavezama i utakmicama koje nam predstoje u Evroligi i ABA ligi. Znam da ćemo izvući pouke iz prošle utakmice i spremno dočekati nastavak takmičenja u regionaloj ligi, obezbediti što bolji plasman pred plej-of i u samoj završnici takmičenja dokazati kvalitet i veličinu kluba – zajključio je direktor Crvene zvezde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike