Obradović ne vidi ništa riskantno u povratku: Ovo je novi početak za mene i Partizan (VIDEO)

25.08.2021

15:46 >> 15:53

0

Autor: Adam Štulić

Najtrofejniji trener Evrope o preuzimanju crno-belih i mnogim drugim temama

Obradović ne vidi ništa riskantno u povratku: Ovo je novi početak za mene i Partizan (VIDEO)
Copyright Željko Obradović, KK Partizan/Dragana Stjepanović

Najveća košarkaška vest u Evropi ovog leta bila je povratak Željka Obradovića u Partizan. Svi najugledniji kontinentalni mediji naširoko su pisali o, za mnoge, iznenađujućem potezu najtrofejnijeg stratega na kontinentu, koji se posle tri decenije vratio u klub u kojem je počeo brilijantnu trenersku karijeru.

– Različte su stvari bile, jer sam 1991. godine preko noći postao trener. Seo sam, razmislio i zaključio da nema bolje motivacije od toga da se vratim u klubu koji najviše volim. Bio je red da se vratim i napravim nešto u Partizanu koji mi je toliko dao – rekao je u opširnom intervjuu za portal „BHbasket“ Željko Obradović.

Devetostruki evropski šampion prisetio se početka trenerske karijere.

– U životu postoji strana gde čovek mora negde rizikuje. Donosio sam odluku razgovarajući sam sa sobom. Znao sam da je to rizično, ali i dobro po mene. S ove distance gledajući ispalo je dobro – kazao je Obradović i nadovezao se:

– Ne vidim rizik kada radite iz ljubavi i sa čvrstom željom. Rizik je kada neko pomisli da ekipa i ja nismo u stanju da damo maksimum. Na tome ću uvek insistirati. Ne vidim ništa riskantno u tom potezu. Ne gledam u prošlost i ovo je neki novi početak za mene.

Govoreći o pojačanjima Obradović se dotakao i, dosad, poslednjeg novajlije Balše Koprivice.

– On je shvatio da njegov izbor na draftu nije ono što njega zadovoljava i da ima uslove u Partizanu da napreduje u karijeri. Momak koji ima 21 godinu, kada razgovarate s njim deluje mnogo zrelije. Imaće adekvatan tretman pored kolektivnog, imaće individuane treninge, što je za mlade igrače najvažnije. Niko nije postao igrač trenirajući samo s ekipom.

Uporedo sa početkom pripremnog perioda, Obradović u tandemu sa sportskim direktorom Zoranom Savićem privodi kraju formiranje tima za nastupajuću sezonu.

– Od prošlogodišnjeg tima smo zadrzali tri igrača Zagorca, Dangubica i Trifunovića. Nekog moramo da dovedemo, da napravimo tim. Klub je doneo odluku ranije o raskidu saradnje s nekim igračima, još pre mog dolaska. Da li će biti još pojačanja, iskreno, u ovom tretnuku bih voleo da svi ovi koji su potpisali ugovor budu u ovom trenutku na raspolaganju – kazao je Željko, otkrivši kako bi trebalo da izgleda njegov Partizan.

Pročitajte još

– Savić mi je rekao da je pravio analizu, po proseku godina imaćemo izuzetno mlad tim. Ponovo ćemo imati ekipu ispod 23 godine starosti. To je nešto fenomenalno, a prevedeno na naš, košarkaški, jezik, znači da ćemo morati da igramo najagresiviniju košarku koja je moguća sa mladim igračima – kazao je, između ostalog, Željko Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: BHbasket

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike