Obradović: Dobro je da smo pobedili i na ovaj način

15.11.2020

20:57

0

Autor: Adam Štulić

Trener crveno-belih izneo i zamerke posle meča protiv Splita

Obradović: Dobro je da smo pobedili i na ovaj način
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde namučili su se tamo gde je malo ko očekivao. U sedmom kolu ABA lige, crveno-beli su u dvorani “Aleksandar Nikolić” savladali Split (78:76), koji je više od 30 minuta bio u rezultatskom plusu, neretko dvocifrenom.

Takav meč, priznao je, posle duela, nije mogao da očekuje ni strateg kluba s Malog Kalemegdana Saša Obradović.

– Niko nije mogao da očekuje, ali ako mogu da tražim neko opravdanje, još od utakmice protiv Bajerna, imali smo puno putovanja, zahtevnih utakmica, velika je potrošnja bila i protiv Reala – kazao je Obradović i potom se okrenuo meču sa Splićanima.

Mučila se Crvena Zvezda, Split pao u poslednjim sekundama

– Obično, kada daš “manjim ekipama” šansu od samog početka, onda se uglavnom mučiš celu utakmicu, kao mi večeras. Nažalost, Vranković i Luković su dominirali u odnosu na naše centre, moramo o tome više da razgovaramo i to je nedopustivo. Bez obzira na umor, treba da postoji pošten odnos i malo ponosa u nekim stvarima da bi sačuvao svoj igrački rejting i reputaciju. To mi je nedostajalo, to je otvorilo utakmicu i dobro je da smo pobedili na ovaj način, teško, ali da pobeđujemo. Nadam se da ćemo učiti iz ovoga.

Crveno-beli su počeli da igraju na prepoznatljivom nivuo tek kada su se sredinom treće deonice našli na ivici ambisa. Furiozan finiš i serija 11:0 pogurala ih je ka trijumfu.

– Veće je pitanje zašto tako nismo igrali od samog početka… Zašto je prva četvrtina bila na tom nivuo, zašto je protiv Reala to puno drugačije, a protiv uslovno rečeno manjih ekipa bude ovako. Verovatno je negde i to normalno, jer ne možeš da imaš isti odnos prema Ljulju i Fernandezu, nego prema igračima Splita, bez ikakvog nipodaštavanja njihovog talenta i solidnog igračkog nivoa. Sigurno da je u glavama malo drugačija slika. Protiv toga se svi borimo, mislim da evroligaške ekipe imaju sličnih problema, pobedili smo i to je najvažnije.

Lojd otvoreno o svemu: Potencijal zastrašujućeg tima Zvezde, igranje pod Obradovićem, obaranje ruku Lenarda i Lazića….

Obradović je ponovio da crveno-beli iz svake utakmice treba da se dižu i da uče.

– Izlgeda da trenutno više učimo iz evroligaških utakmica, po stistemu lako ćemo u ABA, sa lakšim protivnicima. Verovatno su sada svi svesni da nije baš tako… Od samog odnosa, od početka meča, nastao je problem koji smo imali tokom utakmice.

Pred crveno-belima su uzastopna evroligaška gostovanja protiv milanske Olimpije i Barselone, posle kojih ih očekuje i prvi ovosezonski večiti derbi.

– Igramo sve utakmice, uz težinu rasoreda, protiv jakih protivnika. Sve su Top 4, Top 8. Kod kuće smo imali Real, CSKA, Baskoniju, sad idemo na gostovanje ekipama sa najvećim očekivanjima. Milano i Barselona su ekipe koje su finansijski najviše uložile ove sezone, ali očekujem da odigramo dobre utakmice – kazao je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike