Lojd otvoreno o svemu: Potencijal zastrašujućeg tima Zvezde, igranje pod Obradovićem, obaranje ruku Lenarda i Lazića....

14.11.2020

13:29 >> 13:50

0

Autor: N. St.

Najbolji igrač crveno-belih govorio o raznim temama

Lojd otvoreno o svemu: Potencijal zastrašujućeg tima Zvezde, igranje pod Obradovićem, obaranje ruku Lenarda i Lazića....
Copyright MN Press

Fantastične partije Džordana Lojda su privukle pažnju svih. Razni načini na koji postiže poene, kretanje, asistencije, odlično “čitanje” igre. Sve to je bilo dovoljno da brzo postane miljenik navijača, ali i predstavnika “sedme sile”.

Dao je opširan intervju za “Eurohups” gde se dotakao raznih tema, od meča sa Realom, Zvezde, trenera Obradovića, Kavaja Lenarda, Branka Lazića, čuvene fotografije…

– Što se meča sa Madriđanima tiče, rekao bih da smo izgubili previše lopti i da je početak treće četvrtine presudio. Pogodili su dosta trojki, ali ima nekih pozitivnih stvari na koje možemo da se nadograđujemo – počeo je priču Lojd.

Pročitajte još: Lojd: Da nisam košarkaš bio bih…

I posle te utakmice, kao i posle mnogih drugih, je dobio podršku putem društvenih mreža.

Mnogo nam znači podrška navijača i to što su uz nas. Zbog njih želite da pobeđujete. Žao nam je što nisu na tribinama, jer bi nam mnogo značilo da ih čujemo, da budu tu, da budu pravi vetar u leđa, pomoglo bi nam mnogo.

Statistika kaže sledeće – Lojd je najbolji strelac Evrolige. Prosečno beleži 21.6 poena po meču.

– Za to moram da zahvalim saigračima i trenerima, zahvaljujući njima sam u toliko dobroj poziciji. Verujem u ekipu, kada je sva pažnja na meni trudim se da pronađem druga rešenja i saigrače. Ne želim da forsiram previše, trudim se da svi budu uključeni, meni poeni nisu najvažnija stvar.

Imao je dobre partije i prošle sezone u Valensiji, pokušao je da uporedi dve ekipe.

– Sistem je potpuno drugačiji. U Španiji je bilo dosta rotacija, posebno na mojoj poziciji. Nekada dobiješ veću, nekada manju minutažu, uz to mi je bila prva sezona u Evroligi i bilo je potrebno vreme da se prilagodim na sve. Sada imam više loptu u rukama. Nikada nisam bio zabrinut za koševe, znam da mogu da poentiram i da će to uvek biti tu, tako da se trudim da učim neke druge stvari. Stil je drugačiji i imam još mnogo toga da pokažem.

MN Press

Sada radi sa Sašom Obradovićem.

– Za mene je sjajno što je Saša trener. Postoji ta “čvrsta ljubav”. Sve što radi dolazi iz te njegove strasti i to volim, gura me da budem bolji. Pozitivan je, svima pomaže, izvlači ono najbolje iz svih. Tačno je da je strog i to je ono što mi treba, sa svima je isti. Bio je igrač, zna sve i dobro je igrati za takvog trenera, zaista uživam.

Veruje da crveno-beli mogu mnogo.

– Imamo veliki potencijal, pokazali smo to u određenim momentima. Možemo da igramo sa svima i da pobedimo sve. Možemo da postanemo zastrašujuć tim. Imamo toliko dobrih igrača, raznovrsnih, tu pravu dubinu imamo. Potrebno je nam je vreme da se stvori ta prava hemija, da se naviknemo jedni na druge. Imamo sve da napadnemo Top 8. Strpljenje je ključ.

A, kada na društvenim mežama ukucate Džordan Lojd prvo što pronalazite je sada već legendarna slika iz sezone kada je igrao za Toronto. Čuveni šut i pogodak Kavaja Lenarda za pobedu protiv Filadelfije i Lojd koji je pored njega u trenucima dok se lopta “nećka” na obruču.

– Mislio sam da neće uspeti da šutne, da će ga izblokirati. Uspeo je i svi smo bili u stilu “vau”. Pratio sam let lopte, skakutala je i to je trajalo čitavu večnost. Nisam ni video da je Kavaj pored mene. Kada je prošla kroz obruč, bilo je neverovatno i emotivno, prava ludnica je nastala. Sliku sam video odmah posle meča, postala je viralna. Telefon mi je “eksplodirao”.

Možda nije proveo toliko vremena na terenu sa Reptorsima, ali su glavne zvezde tima, poput Kajla Laurija, imale toliko pozitivnih stvari da kažu za Džordana. Na treninzima je morao da “glumi” igrače poput Stefa Karija i da tako pomaže ekipi u pripremama.

– Radiš sve što možeš da pomogneš. Znaš da nećeš igrati, ali se trudiš. Imam taj moto i sada, radim šta god je potrebno za uspeh. Na dodeli prstenova je Lauri pričao i o meni, pošto nisam bio u mogućnosti da prisustvujem, a takve reči i takve sitnice mi mnogo znače. Zauvek ću pamtiti to osvajanje titule sa Torontom.

Na konstataciju novinara “Eurohupsa” da je napravio tekst o najbolih 100 igrača u Evroligi i da je video da se Džordanu nije dopalo to što je na 82 mestu kaže:

– Nisam ljubitelj tog rangiranja, neki su Kobija stavljali na tako loše pozicije. Video sam taj tekst, ne bih se složio da ima 81 igrač koji je bolji od mene, ali razumem. Niste me mnogo gledali, nov sam. Uvek sam bio taj autsajder, neko koga nisu primećivali na pravi način. Biće mi to sigurno još jedan dodatni motiv da se trudim više, dodaje ulje na vatru.

Sledeća tema bio je Branko Lazić i nedavni snimak u kom su prvotimci Zvezde pričali da je kapiten jedan od najjačih i da ne bi mogli da ga dobiju u obaranju ruku.

– Igrao sam prošle sezone protiv Zvezde, čuvali su me Lazić i Dženkins. Kapitena sam dobro zapamtio. Zaleteo bih se i onda bih se od njega odbio kao od zida. Ne diže tegove ili tako nešto, već je prirodno jak. Da li bi dobio Lenarda u obaranju ruku? E, to već nije moguće. Lenard ima ogromne ruke i definitivno je najjači igrač protiv kog sam igrao. Reći ću to i Laziću u lice kada ga vidim, da ne može da dobije Kavaja koji ima super snagu.

Nije mu mnogo trebalo da u Srbiji nauči psovke.

-Neću ih izgovoriti, ali sam naučio neke psovke. Trudiću se da ih ne koristim previše. Naučili su me već drugi dan te izraze – nasmejao se Lojd.

Pročitajte još: Amerikanca iz Zvezde šokirao poraz Trampa: Nisam naivan, razumem zašto su Srbi protiv Bajdena

Usledio je razgovor o predstojećim Olimpijskim igrama. Priča se dosta o tome da bi i neki igrači koji igraju u Evropi možda mogli da dobiju šansu, jer se ne zna kada će se NBA sezona završiti i kakav će rasplet tu biti zbog pandemije koronavirusa.

– Bilo bi mi ostvarenje sna da igram za reprezentaciju. Trebalo bi da iskoriste i igrače koji igraju na visokom nivou u Evroligi. Imate neke igrače koji su dugo ovde. Trebalo bi ih gledati, znaju igru, pravila, znaju sve. Videli ste šta se dogodilo na Svetskom kupu. Bilo bi ludo ako bi zaigrao, ukoliko se ukaže šansa, tu sam. Pretpostavljam da bi bili neki igrači iz NBA, sa igračima iz Evrope. Svi mi znamo da igramo. Kada je u pitanju razvojna liga, imam mnogo prijatelja koji traže posao i u Americi. Postoji tu mnogo faktora. Zavisi ko vas gleda, ko želi da vam pruži šansu, kako ćete se uklopiti. Ima mnogo igrača koji mogu da budu deo NBA, a nisu. Kažem, dosta je tu faktora, pravi sistem, treneri uklapanje – zaključio je Lojd.

KAVAJ SE SMEJE

Reputacija Kavaja Lenarda je takva da važi za ekstremno ozbiljnu osobu i često namrgođenu. Lojd tvrdi da to nije istina.

– Smeje se mnogo više nego što ljudi misle. Vide ga kao ćutljivog tipa, ali se šali, priča sa nama, normalan je zaista. Ne voli previše medije, tako da se stekne drugačiji utisak. Ponavljam, smeje se mnogo više nego što mislite.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike