Novica Veličković nema dilemu: Idem da osvojim Kup!

10.02.2021

11:24 >> 11:26

0

Autor: D. B.

Čuveni kapiten Partizana poslao je jasnu i glasnu poruku uoči starta turnira u Novom Sadu

Novica Veličković nema dilemu: Idem da osvojim Kup!
Copyright MN Press

Sve što je viđeno tokom ove po svemu neobične i čudne sezone više nije bitno. Sutra u Novom Sadu počinje finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, takmičenja u kojoj trofej brani KK Partizan.

Prva prepreka za crno-bele biće Borac iz Čačka, tim koji je u ABA ligi, dva puta pobedio družinu iz Humske. Zbog toga, kapiten crno-belih Novica Veličković, koji i sam priznaje da više ni sam ne zna na koliko završnih turnira Kupa je igrao, ima jasnu poruku za čitav tim.

Borac je ekipa koja nas je dva puta nadigrala ove sezone. Momci zaslužuju svaki respekt. Moramo da uđemo muški i moramo imati na pameti od prve sekunde na utakmici da su nas dva puta pobedili. Kup je takvo takmičenje da nemate pravo na popravni. Borac ume da igra. U oba naša meča su pokazali da im lopta ide fantastično, da imaju odlične šutere u ekipi, da znaju šta hoće. Na nama je da spremimo odgovor na to i da idemo korak po korak – počeo je priču Veličković.

Kada je u pitanju Novica i njegove ambicije one se nikada nisu menjale i teško da mu karakter dozvoljava da bude drugačije.

Ja idem da osvojim Kup. Specifično je to takmičenje, igraju se tri utakmice u četiri dana. Naravno, pod uslovim da se prođe do finala. Ekipa mora da razmišlja tako da idemo da osvojimo trofej. Partizan ne treba drugačije ni da razmišlja – poručio je kapiten crno-belih.

Meč protiv Borca biće i “vatreno kršrenje” na ovom takmičenju za trenera beogradskog kluba Sašu Filipovskog.

– Očekujem da ispravimo greške koje smo pravili u poslednjoj utakmici protiv Borca. Tada smo primili previše poena i imali probleme sa igrom “jedan na jedan” i “pik end pop” igrom, nismo imali rešenja za njihove pokretljive igrače i veliku širinu u napadu. Neugodna su ekipa, i ako pogađaju, mogu da dobiju svakoga. Zato moramo da igramo dobru odbranu, sa visokom koncentracijom. A u napadu moramo da se spremimo na njihove različite odbrane. Probaće oni razume stvari – tvrdi Filipovski.

Pročitajte još

Dodaje Filipovski u istom dahu i sledeće:

– Važno je da imamo koncentraciju u napadu i da smo fokusirani na osnove igre. Širina, dodatni pas, hrabar šut i dobra selekcija dodavanja – te stvari će odlučivati utakmicu i njima posvećujemo najveću pažnju – istakao je Filipovski.

Meč četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Borca zakazan je za četvrtak sa početkom u 19 časova i biće igran u maloj dvorani “Spensa”. Ostale parove četvrtfinalna čine Mega – Mladost Zemun (15), FMP-Vojvodina (17) i Crvena zvezda – Radnički Kragujevac (21). Sve utakmice ljubitelji košarke imaće priliku da vide u direktnim TV prenosima na Arena sport 1.

Ko brani boje Partizana u Novom Sadu

U Novom Sadu, boje Partizana će braniti 14 igrača: Novica Veličković, Erik Mika, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Ognjen Jaramaz, Džoš Perkins, Nikola Janković, Nikola Radovanović, Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Vil Mozli, Mihailo Petrović i Vidan Dronjak

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike