Novi napadač i kapiten Atalante: Kakav Milan stiže na "Marakanu"?

14.12.2020

14:22 >> 14:24

0

Autor: Adam Štulić

Rosoneri se spremaju za zimski prelazni rok

Novi napadač i kapiten Atalante: Kakav Milan stiže na "Marakanu"?
Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Žreb u Nionu nije bio baš naklonjen Crvenoj zvezdi, kojoj je za rivala u šesnaestini finala Lige Evrope dodelio Milan.

“Rosoneri” ove sezone igraju najbolji fudbal u poslednjih nekoliko sezona, lideri su Serije A i posle 11 kola nemaju poraz (osam pobeda i tri remija).

Ipak, sportski sektor kluba ne želi da spava na lovorikama i uveliko se sprema za zimsku pijacu, koja bi na “San Siru” mogla da bude veoma zanimljiva.

Dragan Džajić zna koja bi dva aduta mogla da donesu Zvezdi prevagu nad Milanom

Kako prenose italijanski mediji, Milan razmatra opcije na poziciji štopera i napadača, pogotovo što niko sa sigurnošću ne može da tvrdi kada će prva zvezda tima Zlatan Ibrahimović biti u prilici da se u punom kapacitetu stavi na raspolaganje treneru Pioliju.

Kako sportski deo kluba nije najzadovoljniji ulogama koje imaju Ante Rebić i Rafael Leao, mnogi očekuju a će upravo ofanzivni deo tima skoro sigurno biti osvežen tokom januarskog prelaznog roka, a kao moguće akvizicije pominju se napadač Seltika Odsone Eduard i centarfor Sasuoloa na pozajmici u Đenovi Đanluka Skamaka.

Stefano Pjoli o meču sa crveno-belima: Beograd je stranica u istoriji velikog Milana

Škotski mediji nekoliko sati pre žreba objavili su da “rosoneri” ozbiljno razmatraju mogućnost da angažuju fudbalera velikana iz Glazgova, koji im je bio na oku tokom grupne faze Lige Evrope, a bio je i strelac na “San Siru” u meču koji je Milan dobio 4:2.

Ono što bi moglo da ih odvrati od fudbalera koji je prošao školu PSŽ jeste njegova cena (Seltik želi 33 miliona evra), dok bi Skamaka bio nešto jeftinija opcija (25 miliona evra).

Takođe, na “San Siro” bi u januaru mogao da stigne i kapiten Atalante Papu Gomez, koji je posle sukoba sa trenerom Gasperinijim već na izlaznim vratima učesnika osmine finala Lige šampiona.

Stanković posle žreba: Biće borba neprestana

Ipak, kako pišu italijanski mediji, Gomez bi bio razmatran kao opcija tek ukoliko bi propali pregovori sa Hakanom Čalhanogluom oko produžetka saradnje. Epilog tih pregovora bi trebalo uskoro da bude poznat, s obzirom da agent turskog fudbalera u toku ove nedelje treba da se sastane s čelnicima kluba, koji nisu spremi da za godišnju platu izdvoje mnogo preko 3.5 miliona evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike