Novi adut u trci za GOAT: Kristijano, pre Mesija, osvojio nagradu koja se dobija samo jednom u životu

21.12.2020

08:01 >> 10:56

0

Autor: Adam Štulić

Portugalac dobio Zlatno stopalo

Novi adut u trci za GOAT: Kristijano, pre Mesija, osvojio nagradu koja se dobija samo jednom u životu
Copyright Printscreen/Youtube/BeanymanSports

Portugalski superstar Kristijano Ronaldo od nedelje uveče poseduje jedno od retkih priznanja koje nije osvojio u dosadašnjoj karijeri i koje može da mu bude dodatni adut u večitoj borbi za zvanje GOAT, s obzirom na to da ga ni njegov najveći rival Leo Mesi još nema u svojoj kolekciji.

Pročitajte još

Napadač Juventusa postao je 18. dobitnik prestižne nagrade “Zlatno stopalo”, koje se dodeljuje samo jednom u životu, i to aktivnom fudbaleru koji ima najmanje 28 godina.

Zanimljivo je da dobitnik ovog priznanja, osim primanja plakete, ostavlja i otiske stopala na Promenadi šampiona u Montekarlu, svojevrsnom pandanu otisaka holivudskih zvezda.

– Dobijanje ove nagrade je velika čast. Srećan sam što će otisci mojih stopala biti pored otisaka velikih šampiona. Zahvaljujem svima koji su glasali za mene. Uvek ću davati sve od sebe da igram što bolje i postižem golove – poručio je Ronaldo.

“Zlatno stopalo” je, takoreći, nagrada za fudbalsko životno delo, koje su pre Kristijana osvojili Roberto Bađo, Pavel Nedved, Andrej Ševčenko, Ronaldo, Alesandro del Pjero, Roberto Karlos, Ronaldinjo, Frančesko Toti, Rajan Gigs, Zlatan Ibrahimović, Didije Drogba, Andres Inijesta, Samjuel Eto, Ganluiđi Bufon, Iker Kasiljas, Edinson Kavani i Luka Modrić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike