Novak o porazu, povratku u ATP veće igrača i Australijan openu

18.11.2020

22:38 >> 22:48

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta odgovrio na tri goruća pitanja

Novak o porazu, povratku u ATP veće igrača i Australijan openu
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Loše veče je iza Novaka Đokovića. Poraz od Danila Medvedeva, pa priča o temama koje nemaju beš velike veze sa dešavanjima na terenu. Ali, ipak deluje da su sada mnogo jasnije neke stvari kada je reč o svemu onome što nema veze sa turirom u Londonu.

Novak je prvo pričao o tome zbog čega je glatko poražen od Rusa.

Odigrao sam sedam loših gemova zaredom. Odjednom bilo je 6:3, 3:0. Ne smem to da dozvolim protiv jednog od najboljih tenisera sveta. Na 3:3 nisam uspeo da iskoristim neke prilike. Nisam bio na svom nivou ni što se tiče igre ni što se tiče kondicije. Mučio sam se na fizički na kraju prvog seta i na početku drugog. On je servirao odlično, nije pravio greške – objasnio je Đoković.

Na red je potom došlo objašnjavanje vesti da će se vratiti u udruženje igrača pod okriljem ATP.

Nisam se ja kandidovao da budeo deo ATP veća igrača, već su me nominovali drugi igrači. Tako to ide. Ne vidim zašto bih bio u konfliktu interesa i razlog zbog koga ne bih bio i u ATP veću i u PTPA. Kada vas neko nominuje imate odgovornost. To znači da imate kredibilitet, ali i da neko veruje u vas. Mada postoji novo pravilo po kome članovi neke druge organizacije ne mogu da budu članovi veća – otkrio je sve dileme Novak.

Pročitajte još: Zbog ove vesti Đoković je pričao o povratku u ATP veće igrača

Konačno, na red je došla i priča oko novih pravila u borbi protiv koronavirusa koja su ugrozila održavanje Austrlijan opena.

Koliko znam, Australijan open će se organizovati. Postoji šansa da se sve pomeri za nedelju dana. Planiram da igram  i spreman sam za dvonedeljeni karantin – objasnio je Đoković.

Pročitajte još: Koja su to nova pravila koja ugrožavaju prvi gren slem u sezoni

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike