Nova pobeda Srbije! Još jedan talenat se opredelio za "orlove"

10.04.2021

09:56

0

Nikola Lazetić o Dejanu Kuzmanoviću, budućim planovima i do sada neviđenom događaju

Nova pobeda Srbije! Još jedan talenat se opredelio za "orlove"
Copyright Printscreen/AS Monaco

Dejan Kuzmanović, 17-godišnji fudbaler Monaka, izabrao je da igra za reprezentaciju Srbije, iako je rođen i živi u Francuskoj. Rođen je u Lionu, kao i njegov otac, po nacionalnosti Srbin, dok mu je majka Albanka. Od početka je znao da će igrati za Srbiju.

Direktor mlađih selekcija FSS-a, Nikola Lazetić, objasnio je kako je Kuzmanović odlučio da zaigra za “orlove”, a otkrio i deo velikih planova.

– S obzirom na to da je vreme kovida, jako je teško da klubovi puste igrače da dolaze na okupljanja reprezentacije, a posebno jer imamo okupljanje u jednom terminu koji nije predviđen po programu UEFA. U tom slučaju klubovi nisu dužni da puste igrače. Mi smo insistirali, ali posebno moram da pohvalim želju samog igrača, Dejana Kuzmanovića, da se odazove našem pozivu – počeo je priču Lazetić.

On će biti deo selekcije Srbije koja će 20. i 22. aprila u Zenici odmeriti snage sa vršnjacima iz BiH

– Veliki gest jednog divnog deteta i budućeg šampiona. Takođe veliko hvala i fudbalskom klubu Monako koji je dozvolio da u periodu koji UEFA ne prepoznaje kao oficijalni, dozvoli svom talentovanom igraču da ipak dodje i konačno debituje za Srbiju – objašnjava Lazetić.

I FSS se neće zaustaviti.

Videćete uskoro još dosta talentovanih mladih igrača koji su rođeni u inostranstvu, igraju u velikim evropskim klubovima , ali “umiru” od želje da igraju za njihovu Srbiju, bez obzira što su im druge države i njihove fudbalske akademije dale potpunu afirmaciju – ne ostavlja dilemu Lazetić.

A posebna priča je jedna velika novina koju će u najskorije vreme pokušati da realiziju ljudi iz FSS.

– Takođe želim da najavim uskoro, sve zavisi od situacije sa kovidom, jedan veliki događaj u Beču na kome će igrati nasa reprezentacija protiv selekcije naše dece rođene i afirmisane u inostranstvu. To će biti jedan lep događaj na kome ćemo imati prliku da toj deci što bolje i više približimo naš dres, naš grb i našu himnu.

Pročitajte još

Aktivnosti Lazetića i njegovog tima nisu vezani samo za momke iz inostranstva, već je velika pažnja posvećena i momcima u Srbiji.

– Naš zadatak će biti i da napravimo što više selektivnih turnira i utakmica po našim regionima. Kao što ste mogli da vidite, prvu selektivnu utakmicu ove godine smo napravili u Kraljevu sa selekcijom naše najtalentivanije dece sa Kosova i Metohije. Želimo da svakom detetu u Srbiji damo mogućnost da kroz regionalne selektivne utakmice i turnire dođe do dresa i grba reprezentacije Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike