Nole se "otvorio" posle Zvereva i otkrio trenutak koji ga je najviše ispunio u karijeri

20.11.2020

19:30

0

Autor: Adam Štulić

Srpski as najavio polufinale završnog grend slema i duel sa Timom

Nole se "otvorio" posle Zvereva i otkrio trenutak koji ga je najviše ispunio u karijeri
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale završnog mastersa u Londonu, savladavši u direktnom duelu Nemca Aleksandra Zvereva 6:3, 7:6.

Srpski as je posle duela, odgovarajući na pitanja novinara, imao podjednako težak zadatak kao i na terenu, s obzirom da je ponovo morao da se bavi stvarima koje nemaju nikakve veze sa igrom.

Ipak, mnogo više je bilo tema koje su vezane za tenski teren, a prvi reket planete je otkrio i kada je shvatio da može da bude na vrhu “belog sporta”.

Novak ponovo morao da priča o nesportskim temama: Srbina uvlače i u “slučaj Zverev”

– Ja sam ovaj sport, pretpostavljam kao i većina drugih tenisera, počeo da trenerima jer sam ga zavoleo. Imam strast za tensisom. Većina dece mašta da može da postane najbolji teniser sveta i da osvoji najveće turnire, a ja to sam sanjao od najranijeg detinjstva. Imao sam između pet i sedam godina kada sam razmišljao o tome kako bi bilo osvojiti Vimbldon. Bio je to u mojim očima najvredniji grend slem, a mislim da sam baš tu i gledao svoj prvi teniski meč – bio je to nastup Pita Samprasa u finalu 1992. godine – kazao je Novak dodavši da je uvek verovao da će to ostvariti.

– Međutim, kada se to dogodilo, kada sam 2008. godine osvojio Australijan open, svoj prvi grend slem turnir, bilo je to nekako očekivano neočekivano. Kada sam 2011. godine osvojio svoj prvi Vimbldon, bilo je potpuno drugačije. Bio je to treći grend slem turnir za mene, osigurao sam i prvo mesto na ATP listi. Bio je to verovatno trenutak u mojoj profesionalnoj karijeri koji me je najviše uzbudio i ispunio – izjavio je Novak posle pobede nad Zverevom.

Za mesto u finalu završnog mastersa, koji se ove godine poslednji put igra u Londonu, s obzirom da će naredne četiri godine domaćin poslednjeg turnira u sezoni biti Torino, Đoković će igrati protiv Tima.

Đoković o patrijarhu Irineju: Dao mi je jedno od najznačajnijih priznanja u životu

– Izgubio sam od Dominika prošle godine u zanimljivom meču u grupnoj fazi i prema njemu imam mnogo poštovanja prema njemu i njegovoj radnoj etici. Uvek sa njim imam neke trilere, tako je bilo i u finalu Australijan Opena. U veoma je dobroj formi i obožava da igra na ovoj podlozi. Ja nisam iscrpljen ove sezone kao što sam bio prethodne godine, ali sada je teže jer svi moramo uvek da budemo u karantinu, a za neke igrače je to veoma zahtevno. Neke stvari, kao što je na primer svež vazduh, prečesto uzimamo zdravo za gotovo.

Srpski teniser se na kraju osvrnuo i na sezonu u doba korone.

– Iako definitivno jeste bila čudna sezona, mislim da smo odradili veliki broj turnira s obzirom da je postojao šestomesečni prekid zbog virusa korona. Uspeli smo da odigramo tri od četiri grend slema, ali i neke Masters turnire poput Sinsinatija i Rima. Mnogo smo govorili o tome da li je sezona u zatvorenom uopšte moguća zbog Kovida-19. Nadam se da će ovaj osećaj ulaska u praznu dvoranu uskoro nestati. Ako u Australiji bude dozvoljeno 50 odsto kapaciteta, to će biti velika stvar. Sada bi nam i 10 odsto bilo ogroman podstrek. Nadam se da je ovo sve privremeno i da će proći veoma brzo, pa da ćemo se vratiti nazad na naš put – kazao je Novak Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike