Niti rod niti pomozbog, ali mediji su pronašli vezu srpske odbojkašice i ruskog hokejaša (VIDEO)

17.08.2021

11:43 >> 12:05

0

Loša stvar spaja Sanju Đurđević i Stasa Petrosjana

Niti rod niti pomozbog, ali mediji su pronašli vezu srpske odbojkašice i ruskog hokejaša (VIDEO)
Copyright Stas Petrosjan, Sanja Đurđević/Printscreen/Youtube

Kakve veze ima jedna odbojkaška utakmica ženskih reprezentacije Srbije i Tajlanda sa hokejaškim duelom kazahstanske ekipe Torpeda protiv kineskog Red Stara u ruskoj VHL ligi?

Do sutra da se pogađa teško da bi nekome palo na pamet da je posredi rasizam kao zajednički imenitelj, ali bez obzira na to što prosečnom ljubitelju sporta u Srbiji teško do pameti dolaze takve asocijacije, pojedini francuski mediji imaju jaku arhivu (news-24.fr).

Jedna nespretna reakcija srpske odbojkašice Sanje Đurđević na meču protiv Tajlanda u Ligi nacija ostala je zabeležena kao primer rasističkog ponašanja prema ljudima iz Azije, pa se sad taj potez povezuje sa sličnim događajima u svetu.

A on se zbio na meču VHL lige! Došlo je do tuče između igrača Stasa Petrosjana iz Torpeda sa jednim hokejašem pekinškog tima, posle čega je Rus jermenskog porekla potezom prema svojim očima aludirao na izgled gornjeg dela lica rivala.

Nešto slično pokazala je i Sanja Đurđević kada je igrala sa Tajlanđankama, a to je posle pritiska iz Azije koštalo Odbojkaški savez Srbije kazne od 22.000 dolara.

Još se ne zna koliko će vođstvo lige kazniti Torpedo i Petrosjana, ali su Kazahstanci reagovali i preko društvenih mreža uputili izvinjenje Kinezima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike