"Nikola će biti kao Vilt Čembrlen"

15.01.2021

08:08

0

Autor: D. B.

Voditelji najpopularnije emisije o NBA ligi oduševljeni igrama centra iz Sombora

"Nikola će biti kao Vilt Čembrlen"
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Tema dana u NBA ligi je Nikola Jokić. A kako i da ne bude kada centar Denvera ima ove sezone prosek od 24.2 poena, 11.2 skokova, 10.4 asistencije i 1.9 ukradenih lopti! Nikola je i lider kompletne lige kada je reč o prosečnom broju uspešnih dodavanja, što se, kada je reč o centrima – jednostavno ne događa!

Ovo je bio dovoljan razlog da voditelj čuvene emisije “Insajd NBA” na TV stanici “TNT” Erni Džonson Nikolu proglasi novim Viltom Čembrlenom kao poslednjim centrom koji je bio lider u ovoj statističkoj kategoriji. Zbog toga je čovek čiji je posao da kanališe nekada sulude misli ostalih njegovih kolega u studiju (Šakil O’Nil, Čarls Barkli i Keni Smit), postavio pitanje Nikoli da li će moći da nastavi u istom ritmu tokom čitave sezone.

Ne znam. Trener mi dozvoljava da imam dosta loptu u rukama. Imam dosta prilika da asistiram, da pronađem otvorenog saigrači ili da ga učinim boljim. Nisam u pitanju samo ja. Ali, ako budem mogao, zašto da ne – ocenio je Jokić.

Čuveni Čarls Barkli je objasnio da mu je čudno kako igrači žive u sadašnjoj situaciji sa pandemijom koronavirusa.

– Čudno je, ali moramo da poštujemo pravila. Tim koji ima više igrača na raspolaganju, imaće bolje šanse da ima dobar rezultat. Zbog toga je važno da nosimo maske, da pratimo uputstva.

Pročitajte još

Šakil, koji se propisno obrukao na kraju ovog intervjua, hvalio je Jokića kako je “ubio klinca koji je pokušao da igra na snagu protiv njega finesama”. (reč je o najboljem centru u ovogodišnjoj ruki klasi Vajsmanu).

Ne bih rekao da sam ga uništio – kroz smeh je počeo da “spušta loptu” Jokić i nastavio – Mislim, volim da igram sporije, da vidim šta se sve dešava na terenu. Da čitam da li će da me udvoje, svaki meč je prilika za učenje. Udvajali su me tokom plej-ofa, moramo da se setimo i toga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike