Nikada iskreniji Mirko Ivanić: O Marijani Kovačević, reiki učitelju, poređenjima sa legendama, prelasku u Partizan...

13.03.2021

09:35

0

Autor: D. B.

Vezista Crvene zvezde otvorio je dušu

Nikada iskreniji Mirko Ivanić: O Marijani Kovačević, reiki učitelju, poređenjima sa legendama, prelasku u Partizan...
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Mirko Ivanić ove sezone izgleda kao fudbaler koji je razbio sve moguće “kalupe”. Odličnim igrama na terenu pozicionirao se kao jedan od najboljih igrača u Superligi, a sada kao da je odlučio da jednim intrvjuom prikaže sebe u potpuno novom svetlu.

Govoreći za portal “mozzartsport” Ivanić je otkrio nekoliko tajni koje je do sada čuvao za sebe.

– Iskreno, mnogo je bilo neizvesno da li ću igrati protiv Milana (revanš meč 1/16 finala Lige Evrope). U ponedeljak, kada se pojavila ta vest, nisam verovao da ću igrati, jer sam imao oštećenje na mišiću. Moram ovim putem da zahvalim doktorki Marijani Kovačević. Uradila je sve kako bih, ipak, bio spreman za meč na San Siru. Uradila je velike stvari, nisam trenirao dva-tri dana. Da nije bilo nje i naših fizioterapeuta, koji su radili sa mnom nekoliko sati, ne bih bio spreman za put.

Zbog sjajnih igara protiv Milana, Ivanića su već krenuli da porede sa legendama Crvene zvezde kao što su Dragan Stojković Piksi ili Dejan Savićević.

– Pročitao sam i to, ali moram da naglasim da je svako poređenje s Piksijem i Dejom neumesno. Prosto to nije na mestu. Oni su ljudi koji su svojevremeno bili najbolji na svetu. Uradili su ogromne stvari za jugoslovenski i srpski fudbal. Daleko smo mi od njih… Godi sa jedne strane, nasmejem se na te komentare. Ali zamolio bih ljude da to više ne rade. Neprijatno mi je. Mnogo smo mi daleko od njih.

Objasnio je Ivanić i kako mu je rad sa Dejanom Stankovićem promenio tok karijere.

– Morao bih da izdvojim par situacija, jer ovo traje već godinu dana. Pre korone sam promenio način razmišljanja i pogled na moju situaciju. Imao sam jako tešku i lošu sezonu u Zvezdi i završio sam je povređen. Nisam o tome pričao. Imao sam problem s preponskim kanalima, tako da sam Misterov (nadimak Dejana Stankovića) dolazak dočekao potpuno nespreman. Smršao sam četiri kolograma, što za igrača moje konstitucije nije dobro. Potpuno sam bio van ritma. Prvi deo na Kipru nisam radio s ekipom, priključio sam se u Turskoj, ali jednostavno to nije bilo to. Daleko sam bio od nekog mog optimalnog nivoa pripreme. Nisam bio ni psihofizički spreman. Trebao mi je jedan period da povratim spremu, da steknem poverenje u Mistera, kao što je i njemu trebalo vreme da stekne poverenje u mene. Morali smo da se upoznamo. I počeo sam da se vraćam na ovaj nivo.

Otkrio je Ivanić i pomoć koju dobija od devojke Nataše, ali i od njenih kolega.

– Ona studira psihologiju, pa je to bila olakšavajuća okolnost. Tu je bio Žarko Ilić, Reiki učitelj, čiji tretmani su mi mnogo pomogli da pronađem unutrašnju snagu i mir. To je japanska tehnika, primenjuju je brojni sportisti. I na kraju Mister koji je bio svaki dan sa mnom, pomagao mi u svakodnevnoj komunikaciji brojnim savetima. Ono što se meni sviđa kod njega je što je vrlo direktan. U svakom trenutku sam znao na čemu sa s njim. Imali smo mnogo situacija nas dvojica. Ne mogu baš o svemu da pričam. Uvek je bio uz mene, znao je i da podvikne kada sam radio loše stvari. Ali je bio uz mene, to mi je mnogo značilo. Našli smo se.

Prisetio se Ivanić i momenta kada je, kao igrač Vojvodine, imao na stolu ponudu Partizana, a pričalo se da ga je tada želeo i sadašnji klub.

Pročitajte još

– Zvaničnu ponudu Crvene zvezde nisam imao. Partizanovu jesam. Ja sam imao veliku želju da odem u inostranstvo, jer sam bio kapiten Vojvodine, trećeg kluba u zemlji. Želeo sam taj korak napred, a da promenim prvenstvo. Na početku mi je prijalo to pisanje o tome gde ću i šta ću, jer sam bio u žiži, svi su pričali o meni. Ali već kasnije… Bilo je presinga, pritiska. Nije baš sve to za novine. Bilo je i gašenja telefona – tvrdi Ivanić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzartsport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike