Neverovatan podatak: Ispred Falčinelija je samo zvezda Pari sen Žermena

12.04.2021

13:58 >> 14:24

0

Autor: D. B.

Napadač crveno-belih ima priliku da do kraja sezone sruši i lični rekord

Neverovatan podatak: Ispred Falčinelija je samo zvezda Pari sen Žermena
Copyright MN Press

Dobro, možda prva asocijacija kada se kaže fudbal u Italiji nisu najbolji napadači sveta, već onaj čuveni “katanaćo”, ali niko ne može da kaže da Italijani nisu oduvek imali golgetere koji su uterivali strah u kosti golmanima rivala.

A kako je bilo nekada, tako je i sada. Zbog toga sjajno zvuči podatak – napadač Crvene zvezde Dijego Flačineli je drugi najefikasniji italijanski internacionalac ove sezone. Dijego je postigao 11 golova u crveno-belom dresu, a više od njega od napadača sa Apenina koji igraju izvan svoje države dao je jedino Mojze Kin, napadač Evertona koji se nalazi na pozajmici u PSŽ-u koji je 15 puta ove sezone zatresao mreže rivala.

Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Za Italijana, naravno kada se posmatra učinak u mečevima Zvezde u Evropi, sigurno da je najznačajniji bio pogodak protiv Ararata posle koga su se crveno-beli izborili za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Kada je reč o Superligi, Falčineli je postigao ukupno osam pogodaka. Po dva puta se upisao u listu strelaca protiv Voždovca, Inđije i Napretka (2), dok je jednom savladao golmane Mladosti i Bačke. Gol je postigao i u duelu sa IMT-om u Kupu Srbije.

Iza Falčinelija po broju postignutih golova u ovoj sezoni su Žoržinjo, Federiko Makeda, Nikolo Dumitru, Matija Montini, Vinčenco Grifo, Danijel Kaliđuri, Fabio Borini i Dijego Fabrini.

Pročitajte još

Falčineli će do kraja sezone biti u prilici da obori i lični rekord. U dosadašnjem delu karijere najveći broj golova postigao je u dresu Peruđe, koja se tada takmičila u Seriji B – 14.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike