Naomi Osaka objavila rat organizatorima turnira: Novinari, nećete me videti na Rolan Garosu

27.05.2021

07:32 >> 07:56

0

Japanka prošle godine zaradila 37 miliona dolara, spremna da plaća kazne samo da bude po njenom

Naomi Osaka objavila rat organizatorima turnira: Novinari, nećete me videti na Rolan Garosu
Copyright Naomi Osaka AP Frank Franklin II

Jedna od najboljih teniserke današnjice Japanka Naomi Osaka objavila je preko Instagrama saopštenje u kome obavešatava svetsku javnost da tokom trajanja turnira na Rolan Garosu neće dolaziti na obavezne kongferencije za novinare, niti će želeti bilo kakav kontakt sa medijima.

Japanka se na ovakav potez odlučila zbog nekih ranijih kritika na njen račun upućenih preko medija i društvenih mreža i spremna je da zbog svoje odluke plaća sve kazne predviđene pravilnicima VTA.ž

– Često osećam to da ljudi nemaju obzira prema mentalnom zdravlju sportista i to zvuči istinito kad god vidim konferenciju za štampu ili učestvujem u njoj. Često smo sedeli tamo i dobijali pitanja koja su nam postavljana već više puta ili su nam postavljali pitanja kako bi nam unosili sumnju. Ja se neću izlagati ljudima koji sumnjaju u mene. Gledala sam mnogo klipova na kojima su sportisti posle poraza dodatno samleveni u pres salama. Mislim da ta cela situacija podseća na šutiranje čoveka dok leži i ja stvarno ne mogu da razumem razloge koji stoje iza toga. Moj nedolazak na konferencije neće imati nikakve veze sa turnirom ili novinarima. Sa nekima sam u prijateljskim odnosima. Dakle, ako organizator misli da oni mogu nama reći “dođi na pres ili rizikuješ kaznu” i nastave da ignorišu mentalno zdravlje igrača koji su glavni deo njihovog postojanja, ja ću se samo nasmejati. Nadam se da će značajniji deo od moje kazne biti uplaćen u humanitarne svrhe u fondove za mentalno zdravlje – napisala je Osaka.

Prema pravilima teniskih turnira, svi igrači moraju da održavaju konferencije za štampu nakon svakog meča. Novak Đoković je za izostanak sa konferencije u Njujorku posle diskvalifikacije sa turnira kažnjen sa 20.000 dolara. Sada se svetski mediji, koji su ovu objavu Osake dočekali na zub, već bave spekulacijom da li će Japanka biti kažnjena sa 100.000 dolara u Parzu, koristeći logiku da će je jedan izostanak koštati kao Novaka u US openu.

Osaka je prošle godine bila najplaćenija teniserka zaradivši u godini korone neverovatnih 37.000.000 dolara!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike