Nadal je neuništiv na šljaci: Kralj “crvene zemlje” grabi ka finalu Rima

14.05.2021

12:48 >> 12:50

0

Autor: Adam Štulić

Španski as posle skoro dva sata eliminisao Sašu Zvereva

Nadal je neuništiv na šljaci: Kralj “crvene zemlje” grabi ka finalu Rima
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Ni tri i po sata borbe protiv Šapovalova u četvrtak, ni veoma neugodan pad u završnici prvog seta nisu omeli Rafaela Nadala na putu ka polufinalu Mastersa u Rimu. Posle dva sata borbe, iz četvrtfinalnog okršaja sa nemačkim teniserom Aleksandrom Zverevim, španski as je izašao kao pobednik – 6:3, 6:4.

Iako rezultat deluje prilično ubedljiv, ni približno ne prikazuje realno stanje na terenu tokom meča. Pogotovo u drugom setu, u kojem je Zverev propustio sijaset prilika da oduzme servis rivalu i produži meč.

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Rafa je furiozno ušao u meč, sa dva brza brejka stigao je do velikih 4:0, pa ni to što je Zverev do kraja seta uspeo jednom da mu oduzme servis nije ugrozilo prilično sigurno izdanje kralja šljake.

U drugom setu viđena je potpuno drugačija slika. Zverev je prvi stigao do tri vezane brejk lopte u četvrtom gemu, a kada ih nije iskoristio već u narednom je kažnjen, i to pošto je prethodno propustio tri gem lopte.

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Nije se Saša predavao, u šestom gemu je ponovo došao do dve vezane prilike da oduzme servis Nadalu, koji je u odlučujućem gemu sačuvao tri brejk lopte, pre nego što je overio plasman u polufinale, gde ga očekuje Opelka, koji je prethodno bio bolji od Delbonisa (7:5, 7:6).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike