Nadal preživeo Šapovalova i plasirao se među osam najboljih u Rimu

13.05.2021

16:47

0

Španac slavio posle velike borbe u tri seta - 2:1

Nadal preživeo Šapovalova i plasirao se među osam najboljih u Rimu
Copyright Tanjug/ AP Photo/ Alessandra Tarantino

Španac Rafael Nadal je bio na ivici poraza protiv Denisa Šapovalova iz Kanade u osmini finala turnira u Rimu, ali je ipak uspeo da se izvuče i uđe među osam najboljih. Veoma uzbudljiv meč je trajao čak tri sata i 30 minuta, a završen je rezultatom – 2:1 (3:6, 6:4, 7:6).

Pročitajte još

Mnogo bolje je otvorio meč 14. teniser, iskoristio je dve brejk lopte i brzo došao do vođstva od 4:0. Španac je sa tri vezana gema smanjio zaostatak, ali nije mogao do potpunog preokreta u ovom setu. U devetom gemu se vodila velika borba, smenjivale su se brejk i set lopte, a kao pobednik je izašao Kanađanin (6:3).

Drugi deo je ponovo počeo mnogo boljom igrom Šapovalova, koji je došao do vođstva od 3:0 i tako imao otvoren put ka pobedi. Međutim, video je tada Nadal da mora nešto da promeni da ne bi već u osmini finala bio eliminisan. Vezao je pet gemova, pa dozvlio jedan da uzme protivnik i onda u sledećem izjednačio u setovima.

Velika borba se vodila u trećem setu, koji je završen tek posle taj-brejka. Nadal je uspeo da se izvuče iz veoma teške situacije i da slavi 7:3.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike