Muslin konačno progovorio: Kokeza je hteo da bira igrače

17.03.2021

07:39 >> 09:23

0

Autor: D. B.

Bivši selektor je otkrio način ponašanja čoveka koji i dalje nije podneo ostavku na mesto predsednika FSS

Muslin konačno progovorio: Kokeza je hteo da bira igrače
Copyright MN Press

Dugo se čekalo na to da Slavoljub Muslin otkrije zbog čega ga je Slaviša Kokeza smenio s mesta selektora fudbalske reprezentacije Srbije, i to pošto je odveo “orlove” na Svetsko prvenstvo. Iskusni trener, koji trenutno živi na relaciji Srbija – Francuska, nije želeo da previše govori o dešavanjima od pre nekoliko godina, i tek sada je do detalja opisao šta se tačno dogodilo.

Njegova smena dogovorena je pre poslednje utakmice u toj rundi kvalifikacija, protiv Gruzije u Beogradu.

Posle utakmice u Beču, to je već bilo odlučeno, ja sam to tada i saznao. Shvatio sam i po ponašanju pojedinih novinara na konferenciji za štampu, uglavnom onih iz “žute štampe”. Umesto da budu srećni što smo se kvalifikovali i da mi čestitaju, oni su krenuli da traže izgovore za razna pitanja. Da reprezentacija nije dobro igrala, a mi smo se posle osam godina prvi put plasirali na neko takmičenje – vratio je fim na dešavanja Muslin u razgovoru za Sport klub.

Pokušao je da pojasni i kako je spremio meč posle koga je Srbija otišla na SP.

– Trudio sam se da utakmicu sa Gruzijom spremim kako treba, iako nije bilo lako posle tog saznanja. Pokušao sam da budem profesionalac do kraja i da im pomognem da naprave taj poslednji korak, jer je on najteži. Izdržao sam do kraja i uspeli smo da pobedimo i da se kvalifikujemo.

Muslin se prisetio i načina na koji mu je saopšteno da je bivši.

– U poslednjem razgovoru sa predsednikom Saveza, kome je prisustvovao i nekadašnji direktor, nažalost sada pokojni Goran Bunjevčević, razgovarali smo o svemu. Shvatio sam da je to definitivan razlaz između nas. Dok su trajale kvalifikacije niko se nije mešao ni u sastav tima ni u spisak igrača, međutim, tada sam shvatio da predsednik hoće da izmeni tu listu već za prvu azijsku turneju. Za Svetsko prvenstvo su pominjani neki igrači koji uopšte nisu učestvovali u kvalifikacijama. Ja, kao profesionalac, nisam mogao to da dozvolim.

Navodno, reč je o Sergeju Milinkoviću-Saviću, Nemanji Radonjiću, Milošu Veljkoviću…

Nisu bili samo oni u pitanju, bilo je tu i drugih igrača. Nije normalno da se tako nešto uradi posle uspeha koji smo napravili. Moj zadatak je bio da odemo na Mundijal, to smo i uradili sa igračima koje sam odabrao. To znači da sam odabrao prave igrače. Posle je bilo pitanje da li na Svetsko prvenstvo treba da idu još neki mladi igrači, ili oni koji su se izborili za plasman. Do SP je ostalo osam meseci, dovoljno vremena i za eksperimentisanje i probanje novih igrača. Ne kažem da bi svi oni bili na spisku, ali u tom momentu nisam bio spreman ni na kakve ustupke. Rekao sam da ću videti, jer ima još osam meseci do Svetskog prvenstva.

Pročitajte još

Pokušao je bivši selektor da pojasni kako je izgledao način satanizovanja ljudi koji bi podigli glas protiv Kokeze i njegovog ponašanja.

– Kad god neko kaže istinu koja se ne sviđa rukovodiocima, onda mu nameste ljude koji će da ga blate. Od takvih stvari ne mogu da se branim. Oni treba da dokažu da sam ja kriv. To je naš način ophođenja. Nema dijaloga, već se odmah napada! Odmah je neko protivnik Saveza, protivnik tog i tog čoveka, on je u klanu sa nekim drugim ljudima… Umesto da se izađe sa dijalogom, na primer: “Evo, ja kažem da nešto ne valja i dokazujem da to ne valja”, i da taj iz rukovodstva prihvati kritiku i pokuša da to ispravi – objasnio je Muslin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike