Murinjo na leto kreće po Partizanovo dete

06.03.2021

15:36

0

Autor: Adam Štulić

Saša Lukić velika želja menadžera Totenhema

Murinjo na leto kreće po Partizanovo dete
Copyright Profimedia

Predstojećeg leta stanovnik Londona mogao bi da postane još jedan srpski fudbaler. Kako prenose ostrvski mediji, Žoze Murinjo je ozbiljno “zagrizao” da na leto u Totenem dovede nekadašnjeg đaka Partizanove škole Sašu Lukića.

Iskusni Portugalac je shvatio da mu je za ostvarivanje najviših ambicija sledeće sezone potrebno ojačavanje veznog reda. Procena je bila da bi se u Murinjov sistem najbolje uklopio jedan od najboljih fudbalera Lapciga Sabicer, čija je cena naglo skočila posle odličnih izdanja u dresu nemačkog kluba prošle i u dosadašnjem delu tekuče sezone.

MN Press

Sabiceru ugovor sa Lajpcigom ističe 2022. godine i predstojeće leto biće najbolje vreme da bundesligaš zaradi na fudbaleru kojeg je doveo iz bečkog Rapida 2014. godine. Totenhem je spremio 25 miliona funti, ali kako se u među vremenu u trku uključio Liverpul i još neki klubovi, spekuliše se da bi Lajpcig mogao za Sabicera da traži 45 milona funti, što je “pevcima” u ovom trenutku preskupo.

Zbog toga, “Dejli Ekspres” tvrdi da su se Murinjo i Totenhem okrenuli vezisti Torina, koji ove sezone igra odličan fudbal u Seriji A i jedan je od stubova u igri “bikova”. Britanski list piše da Murinjo Lukića na sredini terena vidi uz Hojbjerga i Ndombelea, a dodatni plus srpskog fudbalera mogla bi da bude i njegova vrednost, koja se procenjuje na oko 10 miliona funti.

Pročitajte još

Ipak, Totenhem bi morao da bude brz, jer Lukića, prema navodima sa Ostrva, prati i Kristal Palas, koji je, navodno, u januaru pokušao da realizuje transfer, ali je njihovu ponudu torinski klub tada odbio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike