Možda je bilo bolje da su ga doveli: Bogdan i Atlanta razbili Golden Stejt

27.03.2021

07:05 >> 07:10

0

Autor: D. B.

Bek iz Srbije ponovo je starter u houksima

Možda je bilo bolje da su ga doveli: Bogdan i Atlanta razbili Golden Stejt
Copyright Tanjug/AP Photo/Tony Avelar

Poslednjih dana prelaznog roka u NBA ligi bilo je mnogo reči da se Bogdan Bogdanović nalazi na listi želja Golden Stejta.

Ko zna, ali da su se “ratnici” odvažili za trgovinu sa Atlantom, možda ne bi doživeli poraz od “houksa” na svom terenu – 124:108 (33:26, 37:26, 30:32, 24:24).

Bogdan je posle dugo vremena bio deo prve postave Atlante. Odigrao je 21 minut i sakupio je 11 poena, a koliko je koristan za tim pokazao je podelivši i pet asistencija.

Njegov timski kolega, za koga se takođe pričalo da sigurno ide iz redova tima iz Džordžije Džon Kolins upisao je rekord karijere sa 38 poena, a sjajno veče zaokružio je i sa 12 skokova.

– Veoma sam srećan što sam ostao sa ovim momcima i što ćemo zajedno završiti sezonu – ponosno je pričao Kolins posle meča.

Trej Jang je dodao 21 poena i 15 asistencija, Klint Kapela je imao 18 poena i 15 skokova… I kada se sve to stavi na papir i podvuče crta jasno je zbog čega je Atlanta upisala prvu pobedu nad Golden Stejtom u gostima još od 25. februara 2011. godine.

Za “houkse” nije igrao Lu Vilijams koji je poslednjeg dana prelaznog roka došao iz LA Klipersa u zamenu za iskusnog plejmejkera Radžona Ronda.

Pročitajte još

Kod Golden Stejta, peti meč uzastopno je propustio Stef Kari, a kada će ponovo na teren biće poznato posle dodatnih pregleda sledeće nedelje. Trener Stiv Ker tvrdi da njegov oporavak dobro napreduje. U tim se vratio Drejnond Grin koji je prethodni meč propustio zbog vakcinacije, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca, a ni da zaustavi raspucanog Kolinsa. Najefikasniji kod Golden Stejta bio je Endrju Vigins sa 29 poena. Alen Smailagić nije ulazio u igru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike