Moriba „pobedio“ Barsu, Lajpcig sprema dobrodošlicu

30.08.2021

15:38

0

Autor: Adam Štulić

Nemački klub dobio željeno pojačanje

Moriba „pobedio“ Barsu, Lajpcig sprema dobrodošlicu
Copyright Ilaiks Moriba foto: Profimedia

Barsa je popustila, Ilaik Moriba i Lajpcig su dobili šta su želeli. Mladić koji je prošao kroz celu „La Masiju“ dobio je dozvolu katalonskog giganta da otputuje u Nemačku kako bi završio transfer, čija je vrednost između 15 i 20 miliona, u zavisnosti od aktiviranja oređenih klauzula.

Podsetimo, Moriba je nedavno sklonjen iz prvog tima Barselone pošto je prethodno odbio da produži ugovor s kubom u koji je stigao sa samo sedam godina, posle čega je Kataloncima zadao još problema.

Naime, prvu Lajpcigovu ponudu od šest miliona evra Barsa je glatko odbila, zahtevajući 20, a kada se sa traženom sumom pojavio Totenhem, tinejdžer rođen u Gvineji nije hteo ni da sasluša ponudu „pevaca“, insistirajući na odlasku u Bundesligu.

Razgovori Barselone i Lajpciga minulog vikenda su intenzivirani, pošto je nemački klub dobio „finansijsku injekciju prodajom Sabicera u Bajern, pa su ubrzo uspeli da pronađu kompromisno rešenje, pa je vezista dobio „zeleno svetlo“ matičnog kluba da otputuje u Lajpcig na lekarske preglede i potpis ugovora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike