Mlade nade Partizana veruju u pobedu protiv Metropolitena

09.03.2021

09:47 >> 09:49

0

Autor: M. R.

Trifunović, Stefanović i Radovanović pred duel sa francuskim timom

Mlade nade Partizana veruju u pobedu protiv Metropolitena
Copyright MN Press

Veću minutažu mladi košarkaši Partizana dobili su na poslednjim utakmicama zbog povreda nekolicine igrača. Iako se crno-beli nisu proslavili, niti su prekinuli negativan niz, partije klinaca su ostavile pozitivan utisak. Uroš Trifunović je preuzeo najveću odgovornost, kao najiskusniji među mlađima, a dobre role su imali i Lazar Stefanović i Nikola Radovanović.

Poslednji meč su crno-beli izgubili od Cibone, a sledeći izazov je ekipa Metropolitena. Šesto kolo Top 16 faze Evrokupa igra se u Ljubljani u sredu… Partizan će na tom meču voditi Aleksandar Matović, kome je ukazano poverenje posle odlaska Saše Filipovskog.

Pročitajte još

– Mnogo mi znači prilika – kaže Radovanović. – Igrao sam juniorsku ligu, ali to ne može da se poredi sa ovim. Ovaj jedan trening mi mnogo više znači, a tek utakmica… Moje je da se trudim što više mogu. Nema straha, borim se koliko mogu. Iskreno se nadam da može do pobede protiv Francuza. Imamo povređenih igrača, ali mislim da možemo da trijumfa, ako smanjimo greške u odbrani.

Stefanović je na utakmici sa Cibonom postigao trojku uz zvuk sirene na kraju prvog poluvremena.

– Ostaće mi ta trojka u sećanju. Kako su saigrači skočili, bio je baš lep osećaj – kaže Lazar. – Zadovoljan sam što sam dobio šansu da igram, da pomognem ekipi… Nezadovoljan sam jer nismo pobedili. Sad je već duži niz poraza, tako da moramo da nađemo način da negativnu seriju zaustavimo. Mislim da sve zavisi od načina na koji izađemo na teren protiv Metropolitena, kakav ćemo stav i mentalitet pokazati…

Trifunović u poslednje vreme pokazuje najbolje partije od dolaska među crno-bele, ali nažalost ekipa ne pobeđuje.

– Drago mi je što sam iskoristio minute i bio svetla tačka, ali mi ej krivo što smo izgubili od Cibone. Sledeći je Metropoliten, utakmica biti ili ne biti… Spremamo se za to, nije nam psihički lako posle poraza. Ali, svi verujemo da možemo da pobedimo – zaključio je Trifunović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike