Milošević posle Genta objasnio zašto je ekipi nedostajao Stanković i poručio: Postali smo homogenija i kompaktnija grupa

05.11.2020

22:46 >> 23:43

0

Autor: Adam Štulić

Milošević posle Genta objasnio zašto je ekipi nedostajao Stanković i poručio: Postali smo homogenija i kompaktnija grupa
Copyright MN Press

Dve utakmice dve pobede za Nebojšu Miloševića u Ligi Evrope. Zbog isključenja na premijeri u Nemačkoj, Dejan Stanković nije mogao da sedi na klupi tokom beogradskih utakmica sa Liberecom i Gentom, ali su njegovi pomoćnici, na čelu sa iskusnim strategom, uspešno odgovorili svim izazovima i doveli crveno-bele nadomak evropskog proleća.

Značajn korak na tom putu napravili su u četvrtak uveče, kada su na stadionu “Rajko Mitić” savladali belgijskog vicešampiona 2:1 (1:1).

– Imali smo plan A, B i C, u toku utakmice smo se adaptirali. Na 1:0 nismo dali drugi gol, kod 2:1 smo imali šansu da postignemo treći, ali nismo uspeli da napravimo dodatnu stabilnost. Deki nam je tu nedostajao, kada je trebalo da prelomimo utakmicu. Pokazali smo karakter, voljni momenat, igrači zaslužuju sve pohvale i mislim da šef stručnog štaba može u potpunosti da bude zadovoljan odnosom prema igri – rekao je Milošević posle meča, objasnivši zbog čega je Mirko Ivanić zamenjen iako je odigrao dobar meč.

Milan je heroj: Ovako je Borjan spasio Zvezdu (Video)

– Ivanić je sjajno odigrao dok je bio na terenu. Ne zaboravimo da je preležao koronu… Utakmica je imala visok tempo, a to po ovakvom vremenu zahteva još veći fizički napor, što odgovara igarčima Genta. Borjan i Kanga su veliki deo ekipe, svoj kvalitet stavljaju u službu tima. Današnja utakmica pored tri boda donela nam je kvalitet da smo još homogenija i kompaktnija grupa.

Pomoćni trener Zvezde je istakao da belgijski tim nije iznenadio crveno-bele.

– Možda je Gent u medijima bio potcenjen, ali kod nas nije. Protivnik ima izuzetan individualan kvalitet. Otvaraju i osvajaju prostor, napadaju poslednju liniju, pravili su nam probleme u prvom poluvremenu, ali smo tokom pauze napravili određene korekcije i u drugom delu to uspešno rešili. U završnici smo, kada je trebalo da se odbranimo, svi kao grupa, cela klupa, loža, mister, aktivno učestvovali u igri. Osećamo navijače, koji danas nisu bili tu, ali su postavili emotivnu koreografiju, svi živimo za ovo, svako pokušava da pruži poslednji atom snage – kazao je Milošević, istakavši da crveno-beli još nisu u nokaut fazi.

Trener Genta: Protiv Slovana i Zvezde smo zaslužili bodove

– Ako neko misli da evropske utakmice možemo igrati bez stresa, vara se. Bitno je da čvrsto koračamo ka cilju, a to je da prezimimo u Evropi. Napravili smo ozbiljan korak, ali nije gotovo. Ima još tri utakmice, imaćemo sada malo vremena da se odmorimo tokom reprezentativne pauze. Imamo svoj cilj, idemo ka njemu, zadovljni smo, ali ništa nije gotovo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike