Milan kupio Srbina na preporuku Paola Maldinija (foto)

02.02.2021

00:07 >> 00:11

0

Autor: Adam Štulić

Italijanski velikan angaovao Miloša Kerkeza (17)

Milan kupio Srbina na preporuku Paola Maldinija (foto)
Copyright Profimedia

Možda nije uobičajeno, tek Milan je poslednji dan prelaznog roka iskoristio da završi transfer tinejdžera koji bi u budćnosti trebalo da bude jedan od glavnih igrača “rosonera”. A ono što je za nas najzanimljivije, radi se o srpskom fudbaleru Milošu Kerkezu (17).

Mladog Srbina, koji igra na poziciji levog beka, skautirao je lično legendarni kapiten kluba sa “San Sira” Paolo Maldini, koji je i najzaslužniji za to što je Kerkez iz mađarskog Đera stigao u Milano.

– Sudbina. Dobili smo priliku da Miloš može da ode u Milan. Rečeno je da će biti član prvog tima i da će raditi uz Tea Ernandeza uz kojeg može mnogo da uči. Dakle, biće drugi levi bek u timu – rekao je Stefanov menadžer Danijel Kapoši.

Kerkez je rođen u Vrbasu, a na promociji nije mogao da sakrije oduševljenje što je iz mađarskog drugoligaša stigao do velikana – sedmostrukog šampiona Evrope.

– Veoma sam zahvalan svojim trenerima u Đeru, posebno Peteru Starku i Šandoru Čatou što su brinuli o mojoj karijeri tamo i pronašli mi poziciju na kojoj se najbolje snalazim. Ne samo da sam postao bolji fudbaler, već su mi se i razmišljanja promenila. Period karantina tokom pandemije virusa korona koji sam proveo sa starijim igračima mi je mnogo pomogao u tom sazrevanju. Đer je postao moja druga porodica i nikada neću zaboraviti šta mi je pruženo – naveo je Kerkez, koji je, dečaki iskreno, priznao da je simpatisao velikog rivala “rosonera”.

Pročitajte još

– Istina je, navijao sam za Juventus od malena, ali sada je situacija ipak drugačija i nadam se da će Milan biti taj koji će biti prvi na kraju sezone. Paolo Maldini je za mene najbolji levi bek ikada, a Teo Ernandez je jedan od predvodika današnje generacije. Zanimljivo da i Ernandez ima dvostruko državljanstvo kao i ja.

Odmah je usledilo pitanje i koju će reprezentaciju odabrati budući da ima i srpsko, ali i mađarsko državljanstvo.

– Razgovarao sam o tome ranije sa porodicom i odluka je bila jednoglasna. Definitivno ću odabrati reprezentaciju Mađarske. Za tu odluku zaslužan je moj boravak u Đeru – zaključio je Kerkez.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike