Mijatović za 24sedam: Novak kao da je sa druge planete

14.06.2021

12:00 >> 18:09

0

Autor: Milan Nastić

Fudbalska legenda ima samo reči divljenja za ono što radi prvi reket sveta

Mijatović za 24sedam: Novak kao da je sa druge planete
Copyright Novak Djokovic,Predrag Mijatovic, AP Photo/Christophe Ena/MN Press

Peđa Mijatović u fudbalskoj karijeri je dostigao sam vrh kao igrač, ali je u razgovoru za 24sedam priznao da ono što radi Novak Đoković u tenisu zaslužuje ogromno poštovanje i skoro se neće roditi takav sportista kakav je Nole.

Pročitajte još

– Lično sam imao priliku da upoznam Novaka i to je za mene bila velika čast. Nikad u životu nisam upoznao takvu osobu, da ima takve ljudske i sportske kvalitete. To je prosto neverovatno, kao da je sa druge planete. Zaslužuje divljenje za sve što radi u tenisu. Jednostvno, nikad nisam video takvog sportistu koji je tako mentalno i fizički jak. To najbolje pokazuju njegovi rezultati i nema dileme da je već sada velikim slovima ušao u istoriju, kako tenisa, tako i svetskog sporta – poručio je Mijatović za 24sedam.

Bivši fudbaler Reala posebno je istakao Novakovu igru u finalu, kada je u  najvažnijem meču na Rolan Garosu uspeo da preokrene rezultat.

Pročitajte još

– Ono što je Novak uradio na Rolan Garosu, to je neverovatno. Pre svega mislim u finalu, u najvažnijem meču na turniru, gubiš 2:0, i na kraju pobediš. To mogu samo najbolji na svetu. Koliko ti moraš da budeš mentalno jak, a istovremeno i fizički spreman da sve to izdrži i osvojiš jedan od najvažnijih teniskih turnira na svetu. A, kad na to dodamo da si pre toga slavio protiv Nadala, nepobedivog u Parizu, dovoljno govori o njegovoj snazi.

Peđa Mijatović je otkrio koja je tajna Novakovih uspeha poslednjih deset godina.

– Tajna, nema tu neke velike misterije. Pored toga što moraš da imaš veliki talenat, potreban je ogroman rad, trud i odricanje, i kad sve to spojiš u jedno, dobijaš neverovatnog sportistu kakav je Đoković – zaključio je Mijatović za 24sedam.

Pročitajte šta je o uspehu najboljeg tenisera sveta izjavio njegov trener iz dečačkih dana Nikola Pilić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike