Mesiju ovacije, Mbapeu zvižduci: Strazbur kvario žurku Pari Sen Žermenu, ali je ipak nije pokvario

14.08.2021

20:53 >> 20:54

0

Svečarska atmosfera na Parku prinčeva

Mesiju ovacije, Mbapeu zvižduci: Strazbur kvario žurku Pari Sen Žermenu, ali je ipak nije pokvario
Copyright Hakimi, Vajnaldum, Donaruma, Ramos i Mesi, Tanjug/AP Photo/Francois Mori)

Pari Sen Žermen je pobedio u utakmici drugog kola francuske Lige 1. Na “Parku prinčeva” je bilo 4:2, u duelu sa Strazburom.

Strelci za tim Maurisija Poketina su bili Mauro Ikardi, Kilijan Mbape (lopta pogodila Ažorkua), Julijan Draksler i Pablo Sarabija, dok su pogotke za goste dali iskusni Kevin Gameiro i Ludovik Ažorku.

Okršaj u Parizu imao je svečarsku uvertiru, pošto su pred navijače izašle i novajlije, Ašraf Hakimi, Žoržinjo Vajnaldum, Đanluiđi Donaruma, Serhio Ramos i Lionel Mesi. Naravno, najviše pažnje je izazvao Argentinac čijem su se debiju nadali neki navijači “svetaca”. Naravno, to nije bilo realno, pa će se na to malo i pričekati.

 

Svi su bili obučeni u majice “Mi smo Pariz”, a Mesi je dobijao ovacije sve vreme, pa su ga navijači i prekidali tokom obraćanja. Kasnije je iz lože sa ostalim pojačanjima pratio meč, a uz njih je bio i Nejmar.

Zanimljivo je bilo da je sa istim “žarom” publika zviždala Mbapeu, koji još nije odlučio da produži ugovor. Isto tako, pojavile su se spekulacije da mu se baš i ne sviđa što će igrati u timu sa Mesijem.

Nedugo posle počela je i utakmica i to idealno za domaćina. Do 27. minuta je bilo 3:0, pravim “blickrigom”. Međutim, nije sve išlo tako glatko, iako se činilo da će Parižani lako da završe posao.

U roku od 11 minuta, Strazbur se vratio. Gameiro je posle centaršuta glavom poslao loptu u mrežu, iza leđa Kejlora Navasa koji je u Donarumi dobio najjaču moguću konkurenciju. Na 3:2 je smanjio Ažorku, ponovo glavom, ali iz nešto teže pozicije.

U završnici meča, izašli su strelci za goste, a šansu su dobili i Habib Dijalo i Varis Madžed, kao i Mahame Sibi. Domaćinu je posao olakšan od 81. minuta, pošto je Aleksander Đibu u roku od dva minuta dobio dva žuta kartona.

U 86. minutu, Sarabija (ušao umesto Drakslera) je iskoristio odličan prodor Mbapea po levoj strani. Ostalo mu je samo da ubaci loptu u praznu mrežu. Tada su sve sumnje o pobedniku bile otklonjene.

U drugom minutu nadoknade, Mbape je pokušao iz slobodnog udarca, ali samo preko gola.

U narednom kolu, PSŽ će gostovati Brestu, a Strazbur biti domaćin ekipi Troa.

Liga 1, 2. kolo:

Petak:

Lorijen – Monako 1:0

(Mofi 31 p)

Subota:

Lil – Nica 0:4

(Dolberg 1, 64, Budaui 5, Guiri 45+2 p)

PSŽ – Strazbur 4:2

(Ikardi 3, Mbape 25, Draksler 27, Sarabija 86 – Gameiro 53, Ažorke 64)

Nedelja:

Anže – Lion 13.00

Brest – Ren 15.00

Klermon – Troa 15.00

Nant – Mec 15.00

Rems – Monpelje 15.00

Lans – Sent Etjen 17.00

Olimpik Marselj – Bordo 20.45

Standings provided by SofaScore LiveScore

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike