Mesi je predstavljen u Parizu: Igraću sa najboljim, vreme je za osvajanje Lige šampiona

11.08.2021

10:09 >> 10:15

0

Ugovor je na dve godine

Mesi je predstavljen u Parizu: Igraću sa najboljim, vreme je za osvajanje Lige šampiona
Copyright Naser Al-Kelaifi i Lionel Mesi, Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Lionel Mesi je predstavljen kao novi fudbaler Pari Sen Žermena. Posle napuštanja Barselone u kojoj je bio dve decenije, sada je sa Parižanima potpisao dvogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 30.

– Veoma sam srećan. Moj odlazak iz Barselone bio je veoma težak, dugo sam bio tamo i bilo je teško da odem. Ipak, veoma sam srećan što sam ovde. Jedva čekam da sve ovo prođemo i da odmah počnem da treniram. Hvala i Barseloni. I PSŽ-u hvala i oni su bili brzi što se tiče pregovora, sve smo brzo završili”, rekao je Mesi – rekao je Mesi na promociji, a do njega je sedeo i prvi čovek kluba iz “grada svetlosti”, Naser Al Kelaifi, kao i sporstki direktor Leonardo.

Naser Al-Kelaifi, Lionel Mesi i Leonardo, Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Dolaskom Mesija, “Sveci” su postali “tim snova”, pošto su tamo već Kilijan Mbape i Nejmar. A stigli su i Donaruma, Ramos…

– Drago mi je što ću biti svaki dan sa ovom ekipom. Klub je obavio neke sjajne transfere i ovaj tim je neverovatan. Igraću sa najboljim igračima na svetu.

Lakše će mu biti jer su tu već i njegovi zemljaci Di Marija i Paredes.

– Imam sunarodnike i prijatelje u Pari Sen Žermenu. Jedan od razloga zašto sam došao ovde je i svlačionica, dobra atmosfera i ljudi koje poznajem.

Upitan je i kako su tekli pregovori sa Parižanima.

pročitajte još:

– Od prvog dana su se odlično postavili u pregovorima, iako pregovori nisu bili laki. Hvala klubu za sve što je uradio za mene i za dobrodošlicu kakvu su mi priredili.

PSŽ u prethodnim sezonama je mnogo uložio, ali je Liga šampiona i dalje san. Takođe, prošle sezone izmakla im je i titula u Ligi 1.

– Nekada možete imati najbolji tim na svetu i da ne osvojite Ligu šampiona. To je takmičenje gde igraju najbolji. Potrebna vam je i sreća. Ovo je posebno takmičenje i najbolji ne pobeđuju stalno. Moj cilj je da osvojim Ligu šampiona ponovo i ovo je najbolji tim za mene, gde to mogu i da učinim.

Moguć je naravno i okršaj sa Barselonom…

– To je moja kuća. Bilo bi lepo kada bismo igrali protiv Barselone i vratili se tamo. Takođe bi bilo veoma čudno da igram u Barseloni kao igrač drugog kluba.

pročitajte još:

Ostaje da se vidi kada će Argentinac da zaigra. Možda protiv Strazbura, već u subotu?

– Tek sam se vratio sa odmora od mesec dana. Moraću dobro da se pripremim pre nego što se vratim na teren. Nadam se da će to biti što pre – zaključio je Mesi, a konferencija je završena skandiranjem Mesijevog imena.

I podizanjem dresa.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike