Memfis napravio najveće iznenađenje plej-ina: Za Golden Stejt nema plej-ofa

22.05.2021

05:41 >> 05:46

0

Ratnici došli do produžetka i tu su zaustavljeni, gosti zasluženo odlaze u razigravanje sa Jutom

Memfis napravio najveće iznenađenje plej-ina: Za Golden Stejt nema plej-ofa
Copyright Profimedia

Kada su NBA oci insistirali na stvaranju plej-in turnira ne bi li utakmice nakon regularnog dela sezone postale još zanimljivije navijačima, nadali su se partijama poput duela Golden Stejta i Memfisa u “Čejs centru” u San Francisku.

Na kraju su srećniji bili gosti, na iznenađenje kompletne američke javnosti koja je verovala da Stef Kari i ekipa neće propustiti šansu da se na mala vrata provuku do osmog mesta Zapada u plej-ofu. Nije se desilo! Zahvaljujući beku Memfisa Dža Morantu koji predvodio svoj tim do pobede 117:112 (99:99) posle jednog produžetka.

“Ratnici” nemaju mnogo razloga da žale. Tokom većeg dela utakmice bili su u situaciji da jure prednost Memfisa. U poslednja dva minuta gubili su sa devet poena razlike (88:97), ali im ni to odstojanje nije bilo dovoljno da ga sačuvaju za sigurnu pobedu. Za nešto više od 12o sekundi poenima Karija, Drejmonda Grina i Džordana Pula nadoknađeno je sve propušteno, pa je utakmica ušla u dopdatnih pet minuta.

U produžetku domaći su očekivano pojačali. Stigli su do 103:101, pa su sa dve trojke Pula i Grina držali u rukama prednost 109:107, da bi onda pali kada se rešavala sudbina utakmice. Serijom 7:0 Memfis se u poslednjoj minutu utakmice pojavio sa vođstvpom 114:109 iz čega se njihov protivnik nije mogao da izvuče.

U pobedničkom timu Dža Morant je postigao 35 poena, dok su se u poraženom timu istakli Stef Kari sa 39 poena, i Drejmond Grin sa tripl-dablom – 11 poena, 16 skokova i deset asistencija. Naš Alen Smailagić nije dobio šansu da igra.

Memfis u plej-of fazi od prvog kola razigrava sa najboljim timom konferecnije Jutom.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike