"Zaključao sam sebe u školjku i tako sam se odbranio od napada"

21.02.2021

11:49

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta objasnio kako se tokom Australijan opena izborio sa stvarima koje nemaju veze sa tenisom

"Zaključao sam sebe u školjku i tako sam se odbranio od napada"
Copyright AP Photo/Hamish Blair

E to se zove lekcija! Novak Đoković je uoči finala poručio svim teniserima mlađe generacije da njihovo vreme još nije došlo. I to je dokazao u sudaru sa možda i najvećim biserom nove generacije – Danilom Medvedevim. I to na impresivan način.

U momentu kada je davao intervju Barbari Šet i Matsu Vilanderu, bivši teniseri, sada analitičari “Eurosporta” odlučili su da podsete Novaka na tu njegovu rečenicu.

– Bila je to rizična izjava, ali mislim da sam zaslužio da mogu da kažem nešto tako i da smem da budem samouveren. Nije to potcenjivanje, pošto oni polako preuzimaju vladavinu u tenisu, ali još nije to njihova dominacija. Ipak, prva dva mesta i dalje držimo Rafa Nadal i ja. Danil je isped te generacije, gde su i Zverev i Ciciaps, dok Tim već osvaja titule. Ipak, mislim da ćemo im Rafa, Rodžer i ja i dalje omogućiti im neke teške mečeve – kroz smeh je poručio Đoković.

Govoreći o samom meču Novak je otkrio da je morao mnogo da miksuje udarce i ne krije da je primenio pravu taktiku.

– Igrao sam finale protiv momka koji je bio u seriji od 20 pobeda. Odigrao sam najbolji meč na turniru – objasnio je Novak kada ga je Vilander prekinuo da bi ga pohvalio zbog taktike.

– Novače, znao si kada moraš da odigraš kratke lopte, kada da praviš varijacije, ja sam impresioniran.

– Moraš da se adaptiraš. Imao sam opcije, igrao sam različitim stilovima i to je došlo do izražaja. Znao sam šta treba da uradim, pričao sam dva i po dana sa trenerima oko taktike. Dao sam Medvedevu i malo onoga što on radi. Bilo je raznih poena, bilo je razmeni iz bekhenda, ali i iz dijagonala. Nisam forsirao servis, a igrao sam i servis-volej što nije moja osobina – objasnio je Novak.

Barbaru Šet je posebno impresionirala činjenica da je Đoković do trijumfa došao na, kako je to ona objasnila, za njega najtežem gren slemu u karijeri. Objasnila je nekadašnja teniserka da je Đoković do titule morao da pobeđuje ne samo rivale, već i da se izbori sa karantinom, povredom, pritiskom i kritikom medija u Australiji…

Pročitajte još

– Svakako kada pričamo o emocijama. Uspeo sam da “zaključam sebe u školjku”, nisam dozvolio da me distrakcije odvuku od terena. Prijatno sam i sebe iznenadio kako sam uspeo da se oporavim i kako sam uspeo da postanem jak. Ali, sada mi treba pauza – uz osmeh na licu je zaključio Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike