Maradonin doktor iskren: Ne možete da zamislite koliko je Dijego težak pacijent

06.11.2020

17:12 >> 18:32

0

Autor: Adam Štulić

Leopoldo Luke govorio o postoperativnom periodu legendarnog Argentinca

Maradonin doktor iskren: Ne možete da zamislite koliko je Dijego težak pacijent
Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Dva dana je Argentina drhtala zbog zdravstvenog stanja legendarnog Dijega Maradone, a iako je prvobitna opasnost prošla, svi još s posebnom pažnjom prate svaku vest koja se pojavi, a tiče se jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Podsetimo, nekadašnji as Boke, Barselone i Napolija u utorak je hitno operisan zbog hematoma koji je krvario na mozgu, a nekoliko dana posle hirurške intervencije Maradonin doktor Leopoldo Luke otkrio je prve detalje postoperativnog perioda “El Pibea”.

Ne plači, Argentino, Maradona je dobro!

– Dijego je veoma težak pacijent, teško je i da zamislite koliko… Ali, u ovakvim situacijama morate da budete jači od njega, i da znate kako da mu kažete NE – rekao je argentinski doktor, otkrivši da bi Maradona radije da ode na kućni oporavak, dok doktori smatraju da se još nisu stvorili svi uslovi potrebni za otpuštanje iz bolnice.

Luke je podsetio da period hospitalizacije u ovakvim slučajevima traje najmanje sedam dana.

Šta se sve dešavalo sa Maradonom tokom dana od koga je Argentina strepela

– Dijegu je potrebno mnogo nege, a ja se trudim da mu u svakom trenutku pružim neophodnu pažnju. Svako može da razmišlja kako je potrebno da se Maradona leči, čini se jednostavno, dobijam puno kritika na društvenim mrežama, ali svi koji su mu bliski rade za njegovo najveće dobro. Imam dobru komunikaciju s Dijegovom porodicom, znam da imaju poverenja u mene – kazao Luke, otkrivši da je legendarni Argentinac određeno vreme proveo u stanju smanjene svesnosti zbog “apstinencije” u korišćenju lekova za otklanjanje straha i napetosti i alkohola.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike