Mančester siti i Serhio Aguero - Gotovo je!

29.03.2021

21:07

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni napadač objavio da napušta Etihad posle deset godina

Mančester siti i Serhio Aguero - Gotovo je!
Copyright Profimedia.rs

Došlo je vreme za rastanak. Posle 10 godina Serhio Aguero i Mančester siti nastaviće različitim putevima, objavio je iskusni centarfor.

Argentinac, koji je u decenijskom nošenju dresa “građana” postao najbolji strelac u istoriji kluba (257 golova u 384 meča) ove sezone se više borio s povredama i virusom korona nego sa protivničkim defanzivcima, ali to nije moglo da poništi sve ono što je sjajni “gaučos” ostvario na “Etihadu”.

– Kada se jedan ciklus završi, javljaju se mnoge emocije. Ogroman osećaj zadovoljstva i ponosa ostaje u meni jer sam igrao za Mančester siti čitavih 10 sezona, što je neobično za fudbalera u današnje vreme. Deset godina sa velikim dostignućima, tokom kojih sam postao najbolji strelac i u kojima sam stvorio neraskidivu vezu sa svima koji vole ovaj klub, ljudima koji će uvek biti u mom srcu. Uz vođstvo vlasnika i mnogih igrača stekli smo mesto među najboljim klubovima na svetu. Zadatak da se održi ovaj, zasluženi i privilegovani, položaj ostaće na drugima – napisao je Aguero.

Argentinac je dodao da će do kraja sezone davati sve od sebe, kako bi sa još nekoliko trofeja u svojoj kolekciji napustio plavi deo Mančestera. Dosad ih je podigao 13 (četiri Premijer lige, pet Liga Kupova, jedan FA Kup i tri Komjuniti šildsa).

– Na kraju sezone počinje nova faza, sa novim izazovima. U potpunosti sam spreman da se suočim s njima, sa istom strašću i profesionalnošću, kojoj sam uvek bio posvećen, te da nastavim da se takmičim na najvišem nivou.

Prvi čovek “građana” Kaldun Al Mubarak najavio je da će se Siti od Aguera oprostiti na dostojanstven način, kako i priliči najboljem strelcu.

– Serhiov doprinos Sitiju tokom poslednjih 10 godina ne može da se proceni. Njegova legenda biće neizbrisivo urezana u sećanja svih koji vole klub, a možda i onih koji jednostavno vole fudbal – kazao je Al Mubarak, dodavši da će ispred “Etihada” biti postavljena statua Aguera, zajedno sa Vensanom Kompanijem i Davidom Silvom, čije su statue u izgradnji.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike