Maestralni Lučić vraća Bajern na nemački tron

10.06.2021

21:44 >> 21:47

0

Autor: Adam Štulić

Srpski reprezentativac najzaslužniji za brejk Bavaraca u Berlinu

Maestralni Lučić vraća Bajern na nemački tron
Copyright Profimedia

Srbija je dobila još jedno priznanje da je zemlja košarke. Evropa se poklonila Vasiliju Miciću, svet je „pod nogama“ Nikole Jokića, a Vladimir Lučić je u četvrtak još jednom dokazao da je ove sezone jedan od najboljih, a možda i najbolji, košarkaš Bajerna.

Srpski reprezentativac najzaslužniji je bio za brejk Bavaraca u finalnoj seriji plej-ofa sa Albom, koja je u drugom meču u Berlinu poražena (76:66) za izjednačenje i mogućnost da ekipa Andree Trinkijerija u naredna dva meča na svom parkertu povrati nacionalni tron.

Lučić je sa 26 poena bio ubedljivo najefikasniji igrač susreta u kojem su košarkaši minhenskog kluba umalo od gotovog napravili veresiju.

Trinkijerijevi puleni su sjajno otvorili meč, u prvoj deonici rivalu dozvolili da postigne samo sedam poena, da bi sredinom druge deonice poveli sa najvećih 29:10. Ipak, domaći su uspeli da već do odlaska na veliki odmor zaostatak svedu na jednocifren broj, da bi u drugoj polovini trećeg kvartala čak i poveli (46:42).

I kada je delovalo da Bajern klizi u drugi poraz, „ručnu je povukao“ nekadašnji kapiten Partizana. U odlučujućim momentima duela srpski reprezentativac je uzeo loptu i poveo Bavarce ka velikom trijumfu.

Naredna dva meča u seriji se igraju u Minhenu u subotu i nedelju, a eventualna majstorica bi se igrala u Berlinu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike