“Voleo bih da se vratim u Partizan, ali nije realno”

18.05.2021

10:33 >> 11:19

0

Autor: Adam Štulić

Vladimir Lučić o mogućnosti da ponovo obuče crno-beli dres

“Voleo bih da se vratim u Partizan, ali nije realno”
Copyright MN Press

Iako se nikada ne zna šta nosi dan, a šta noć, izgleda da su šanse da Vladimir Lučić do kraja karijere obuče dres Partizana svedene na minimum, gotovo da ne postoje.

To je priznao srpski košarkaš, u opširnom intervjuu za “Sportski žurnal”.

 – Nije postojala bilo kakva opcija da se vratim u Partizan. Bio sam u klubu od mladog tima do kapitena. Posle pet godina došlo je vreme da odem. Iako bih voleo da se vratim i završim karijeru u mom klubu, jer bi to bila lepa priča, nije realno. Vratiti se u Partizan čisto da bih bio tu – nema smisla. Crno-beli zaslužuju igrače 100 odsto spremne da pomognu klubu – rekao je Lučić i dodao da prati klub iz Humske.

 – Krivo mi je zbog svega kroz šta su prošli. Imam osećaj da se sada podižu, da Aca Matović radi dobar posao. Superliga će za njih biti teška posle tolikog perioda bez takmičarske utakmice. Plus, idu na Megu koja ima dobar tim, talentovane klince i Gagija (Milosavljevića) koji već pokazuje da može da pomogne. Biće uzbudljiv plej-of.

Nezaobilazna tema u priči sa Lučićem je i Duško Vujošević…

 – Dule je ostavio dubok trag na moju karijeru i ličnost. Gradio sam karakter, slušao njegove priče koje stvarno vrede. Kada je otišao u CSKA i kada je Vlada postao trener, tada sam i ja proigrao u Partizanu, ali je i Vujošević imao zasluge. U tom trenutku nije bilo osobe osim njega koja je mogla da me uobliči, od neozbiljnog tinejdžera do profesionalca. To je napravilo razliku. Dule jeste ekstrem, nekada je teško shvatiti um takvih ljudi, ali imao je velike zasluge za to što sam postao.

Priznaje srpski reprezentativac da između Vujoševića i njegovog sadašnjeg trenera Andree Trinkijerija mogu da se izvuku određene paralele.

 – Mnogo me podseća na Duleta. Apsolutno! Amerikanci kažu ‘Venčan za igru’. Ako je to važilo za Duleta, važi i za Andreu 100 odsto. Spreman je da se svakom igraču posveti kada oseti da je pao, da priča i drži svakog od nas zadovoljnim, ili barem polu-zadovoljnim.

Košarkaš Bajerna je potpuno zadovoljan saradnjom sa italijanskim strategom.

 – Od samog početka smo izgradili profesionalan odnos gde je pokazao da mi veruje. Njegove motivacione priče više pomažu mlađima koji nisu bili na ovom nivou. Posle prvih nekoliko treninga sam shvatio da će ovo biti dobro. Uhvatio sam sebe kako košarkaški razmišljamo isto. To je sistem za koji ja smatram da je pravi. On je ponavljao nešto što sam prvi put čuo u Partizanu, a posle toga nisam dugo. Energija koju donosi svakodnevno je neviđena. Ne znam da li sam to ikada doživeo. I onda se ta posvećenost lako prebaci na ekipu – rekao je Lučić, koji je izabran u idealnu petorku Evrolige.

 – Ovog leta punim 32 godine, a od početka sam u istom takmičenju. Čast mi je što sam izabran, posebno kad vidim unazad koji su igrači bili u najboljih pet. To je sigurno najveći individualni učinak u karijeri. Ali, mnogo mi je bitnije da da sam pomogao ekipi. To je najveća satisfakcija – kazao je iskusni krilni košarkaš, između ostalog, za “Žurnal”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike