Ma, šta se ovo dešava u Barsi?! Svi čekali otkaz Kumanu, on izašao u javnost i sa papira čitao gomilu frazetina!

22.09.2021

11:51 >> 13:35

0

Zašto sve on to radi?

Ma, šta se ovo dešava u Barsi?! Svi čekali otkaz Kumanu, on izašao u javnost i sa papira čitao gomilu frazetina!
Copyright Ronald Kuman / YouTube

Šta se ovo dešava? Barselona je definitivno u haosu, to se potvrđuje maltene iz dana u dan. Od odlaska Mesija, priznanja da klub duguje više od 1,3 milijarde evra i loših rezultata.

Posle čupanja boda na jedvite jade protiv “davljenika” Granade, svi su se povukli iz javnosti.

Šuškalo se da se treneru Ronaldu Kumanu sprema otkaz, pošto mu već nedeljama “visi mač nad glavom. Predsednik Đoan Laporta je nagovestio da je rastanak blizu.

Potom su se onda pojavile informacije da bi ga uprava rado otpustila, ali da nema ni nekoliko miliona evra, koliko bi morala da mu isplati ako bi mu dala otkaz.

A onda je došla današnja konferencija za novinare i zbunila sve!

Odnosno, nije bila konferencija za novinare, jer se Kuman pojavio, pročitao saopštenje prepuno ispraznih fraza, ustao i otišao ne odgovorivši ni na jedno pitanje! Stvari koje je pričao u saopštenju nemaju veze ni sa utakmicom sa Kadizom, koja se igra sutra, niti se direktno odgovara ni na jedno pitanje.

Marka piše da niko ovo nije očekivao i da je uprava kluba iznenađena i začuđena. A kako i ne bi kada se pominju fraze da bi “vrh tabele bio uspeh”?

Evo šta je Kuman rekao:

Klub i ja kao trener smo u procesu nove izgradnje. Finansijska situacija kluba vezana je za sportske uspehe i obratno. To znači da mi kao tim treba da izgradimo fudbalsku ekipu bez velikih finansijskih ulaganja. Za to je potrebno vreme. Današnji mladi talenti mogu postati svetske zvezde za nekoliko godina. Dobra stvar kod nove izgradnje ekipe jeste da mladi igrači imaju iste šanse kakve su svojevremeno imali Ćavi i Inijesta. Ali, potrebno je strpljenje. Bio bi uspeh da se nađemo na visokoj poziciji u prvenstvu. Evropski fudbal je dobra škola za ove talenete, a čuda nas mogu čekati u Ligi šampiona. Poraz od Bajerna prošle nedelje treba sagledati iz tog ugla – rekao je Kuman, a onda nastavio da čita u ravnom tonu:

Ovaj proces u kome se nalaze igrači i stručni štab zaslužuje bezuslovnu podršku, na rečima i delima. Podržite taktiku i proces koji iznosimo. Znam da mediji prepoznaju ovaj proces. Nije ovo prvi put u istoriji Barselone da se ovo dešava. Računamo na vas u ovo teško vreme. Mi kao tim i igrači su vrlo, vrlo zadovoljni sjajnom podrškom navijača, kakva je bila u utakmici protiv Granade. Dođite na Barsu, hvala što ste došli danas.

Pogledajte (počinje od 4:22)

Malo je reći da su ovo jako čudne reči. Videćemo da li je ovo najava nečeg drastičnijeg…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike