Luda glava uvek u službi Partizana: Nemanja Stevanović za 24sedam o tajni sobe 311 (FOTO, VIDEO)

15.08.2021

10:08 >> 10:11

0

Čuvar mreže crno-belih čeka sledeće izazove

Luda glava uvek u službi Partizana: Nemanja Stevanović za 24sedam o tajni sobe 311 (FOTO, VIDEO)
Copyright NEMANJA STEVANOVIC golman, fudbaler Partizana, u seriji penala na utakmici Kupa konferencije protiv Socija, na stadionu JNA. Beograd, 12.08.2021. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, UEFA Kup Konferencije, Partizan, Soci

Maestralan potez trenera Partizana Aleksandra Stanojevića da za penal seriju u duelu sa Sočijem stavi Nemanju Stevanovića umesto Aleksandra Popovića, koji je među najzaslužnijima što je do penala uopšte i došlo, pokazao se kao odlučujući.

Zahvaljujući odbrani Stevanovića crno-beli su stigli do plej-of runde kvalifikacija za Ligu konferencija. Nekoliko dana posle te burne i spektakularne fudbalske noći, džoker među stativama Partizana priča za 24 sedam o tome kako je doživeo duel sa Sočijem.

– Utisci su prelepi. Pokazali smo veru u sebe i karakter. Dva puta smo uspeli da se vratimo. I kad je bilo najbitnije imali mirnoću u penal seriji. Na kraju smo zasluženo prošli.

Mnogi se pitaju koliki pritisak nosi činjenica da je penale donedavno branio legendarni Vladimir Stojković. Nemanja kaže da je to zapravo olakšavajuća okolnost u celoj priči.

– Pa lakse je zameniti Vladu kad provedete par godina sa njim, kad čujete mnogo saveta i vi postajete bolji. Tako da sam sad kad je otišao znao i kako bi on razmišljao jer smo dosta vremena provodili zajedno.

Kako izgleda priprema pred samo izvođenje penala, pokzalo se sa ste stručnjak za to. Šta govorite sebi dok čekate šut rivala sa bele tačke?

– Penali mi idu dobro. U zvaničnim utakmicama imam 50 odsto učinak, u prijateljskim se ne sećam kada sam primio gol. Baš dosta sam ih odbranio. Pokušavam da ostanem što mirniji i skoncentrisaniji kako bih bolje pripremio sebe za udarac i kako bih mogao da pročitam nameru protivnika gde želi da šutira.

Aleksandar Stanojević, Miloš Jojić, Aleksandar Šćekić, Nemanja Stevanović/FK Partizan

Utakmica sa Sočijem pokazala je i da je ovaj tim Partizana sasavljen od zrelih igrača, koji ne tonu ni kad je rival u prednosti. Šta je u poluvremenu pričao trener Aleksandar Stanojević?

– Imali smo dogovor da ako do drugog produžetka bude nerešeno uđem i branim penale. Šef ima puno poverenje u mene. Praktično, jednom sam samo istrčao na zagrevanju i odmah ušao na teren. Posle meča mi je čestitao. Zna on odlično moju ludu glavu tako da je znao da ću da odbranim neki penal sigurno.

Ne tako davno delovalo je da odlazite iz Partizana, stvari su se promenile i i dalje ste tu. Da li je vreme da postanete i prvi golman ekipe?

– Moglo je, ali eto na sreću i Partizana i mene nije. Partizan ima tri odlična golmana. Pop je mlad golman od kog Partizan može da zaradi i logično je da bude u prednosti.Ja sam pokazao da Partizan uvek može računati na mene i sigurno ću u budućnosti biti prvi golman jer mi je želja da se zadržim još nekoliko godina u Partizanu… Do kraja karijere.

Pročitajte još:

Sledi dvomeč sa Santa Klarom, koja je bila bolja od ekipe koju sa klupe vodi bivši trener Partizana Savo Milošević.

– Voleo bih da je prošla Olimpija, bliže bi nam bilo. Ovako nas očekuje dalek put. Sportski mi je svejedno ko je od njih prošao, bitno mi je samo da mi prođemo dalje.

Zamolili smo Stevanovića da za kraj nama i čitaocima portala 24sedam otkrije ko ga od saigrača najviše bodri i dobili zanimljiv, ali tajanstven odgovor:

– Soba 311, prepoznaće se oni!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike