Levu neće "leteti glava" posle pomračenja u Sevilji

18.11.2020

18:52 >> 18:54

0

Autor: Adam Štulić

Selektor pancera preživeo ponižavajući poraz od Španije

Levu neće "leteti glava" posle pomračenja u Sevilji
Copyright Profimedia

Joakim Lev, zasad, ostaje na klupi nemačke reprezentacije. Manje od 24 sata od katastrofalnog poraza u Sevilji protiv Španije (6:0), prvi čovek nemačkog fudbala Fric Keler istakao je javnu podršku selektoru koji je “pancere” doveo na krov sveta 2014. godine.

Nemcima je u utorak uveče bio dovoljan i bod u Sevilji kako bi izborili plasman na završni turnir Lige nacija, ali su u direktnom duelu s rivalom za prvo mesto doživeli najteži poraz od 1931. godine, kada su u prijateljskom meču istim rezultatom poraženi od Austrije.

Španija ponizila Nemačku i izborila mesto na završnom turniru, Francuzi sačuvali Hrvate u elitnoj diviziji Lige nacija

Imali smo crno veče u Sevilji, koje nas je povredilo. Gledaoce kod kuće, mene, trenera, igrače… Bio sam u svlačionici posle završetka utakmice i osetio sam razočaranje kod svih. Ali i volju da se taj osećaj popravi – rekao je Keler, koji je i dalje uveren da Lev može da preokrene stvari i stvori tim sposoban da bude konkurentan na predstojećem EP i SP.

Istorijska noć u Sevilji: Nemačka ovo nije doživela 89 godina, a jedan Španac nikad dosad

– Naš mladi tim može da izraste iz teškog poraza ako se pažljivo analizira utakmica, u kojoj nisu nedostajali samo strast i srce, i donesu neophodni zaključci. Oni imaju potencijal. Svesno smo doneli odluku da podmladimo reprezentaciju, ali, kao što smo videli sinoć, to može da bude kamenit put koji može da dovede i do bolnih poraza – kazao je predsednik FS Nemačke Fric Keler, dodavši da je glavni cilj tamnošnjeg fudbala stvaranje snažnog tima za predstojeće EP, SP u Kataru, kao i šampionat Evrope 2024. na kojem će biti domaćini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike