Levičari napali Mihajlovića: Odrekni se Arkana da bi dobio priznanje

11.11.2020

10:21 >> 10:41

0

Autor: D. B.

Velika bura u Bolonji

Levičari napali Mihajlovića: Odrekni se Arkana da bi dobio priznanje
Copyright Tanjug/AP/Massimo Paolone

Siniša Mihajlović je ponovo na udaru italijanskih levičara. Čovek koji bi trebalo da postane počasni građanin grada Bolonje, čiji fudbalski tim uspešno vodi, čeka na zvanično rešenje gradonačelnika o dobijanju ovog priznanja kojim je nagrađen zbog činjenice da je rizikovao sopstveno zdrvlje vodeći tim u momentima kada se borio sa leukemijom, ponovo ima probleme.

Pročitajte još: Mihajlović je i ranije kritikovao vlast u Italiji

Preko 100 poznatih ljudi potpisalo je pismo u kome se od Mihajlovića traži da se „odrekne zličinaca koji su krivi za genocid na prostoru SFRJ tokom devedesetih godina prošlog veka“. U otvorenom pismu posebno se apostrofira činjenica da je Mihajlović u prošlosti otvoreno govorio o prijateljstvu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Italijanski mediji spekulišu da je ovo neka vrsta osvete Mihajloviću zbog kritike koju je uputio na račun mera koje vlada Italije donosi tokom pandemije kronavirusa. Na spisku ličnosti koje su potpisali otvoreno pismo nalaze se advokati, pevači, glumci, političari, a kako prenose italijanski mediji postoji i mnogo onih koji su potpisali pismo, a da nisu stanovnici Bolonje (!).

Pročitajte još: Ovo su reči zbog kojih se Siniša nalazi na udaru

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike