Leo Vesterman deci dao srpska imena: Partizan i Srbija druga kuća!

20.05.2021

12:07 >> 12:08

0

Francuz rekao da mu se ćerka i sin zovu Mila i Milan

Leo Vesterman deci dao srpska imena: Partizan i Srbija druga kuća!
Copyright MN Press

Plejmejker Barselone i bivši igrač Partizana Leo Vesterman prisetio se svojih početaka u Beogradu i kako se njegova okolina u rodnoj Francuskoj ponašala kada im je saopštio odluku o preseljenju na Balkan. Francuski reprezentativac ističe da se u Partizan zaljubio kao dečak od 15 godina, dok je gledao momke Duška Vujoševića na TV zajedno sa svojim drugom i saigračem Žofri Lovernjom.

– Bio sam prvi igrač iz Francuske koji je igrao u Srbiji. Sećam se priče tada od mnogih kako pravim grešku što odlazim u Srbiju. Govorili su mi da nije sigurno, kao da će nešto loše da mi se desi. Ipak niko od njih nije shvatao koliko sam želeo da zaigram za Partizan – rekao je 28-godišnji plejmejker za Maxbet sport.

MN Press

Kako kaže, ta ljubav je krenula još kad je imao 15 ili 16 godina.

Žofri i ja kao klinci u akademiji gledamo utakmicu Partizana. Na terenu Veličković, Tripković, Tepić, ostali smo oduševljeni i od tada sam želeo da igram za Partizan. Nekima je bio san da budu u NBA ligi, ali za mene je Partizan bio NBA i drago mi je što sam ispunio taj san. Danas imam ćerku i sina, zovu se Mila i Milan, srpska imena. Toliko sam zavoleo Srbiju da je postala deo mene, a očigledno su i navijači prepoznali to kod mene pa me i dalje pominju u pozitivnom svetlu. Srbija će za mene uvek da bude druga kuća, kao i Partizan – zaključio je Vesterman.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike