Legende se opraštaju od legende: Zbogom, Savo, naša dobra dušo i drugarčino!

02.03.2021

14:05 >> 15:08

0

Autor: Milan Nastić

Suze zbog preranog odlaska Milenka Savovića teku licem Bogdana Diklića i Dragana Kićanovića

Legende se opraštaju od legende: Zbogom, Savo, naša dobra dušo i drugarčino!
Copyright ATA Images/MN Press

Srce svakog istinskog zaljubljenika u košarku u ponedeljak uveče se slomilo. Baš u onom momentu kada je do nje ili njega stigla tužna vest da je preminuo Milenko Savović.

Za čovekom koji je plenio harizmom, inteligencijom, dobrotom, pate oni koji su ga upoznavali gledajući ga na malim ekranima ili čitajući u novinama o njemu, a još više oni koji su ga tako dobro i tako dugo poznavali. Oni sa kojima je delio dobro i zlo na terenu i oni sa kojima je pisao životnu priču kakva će teško biti još jednom ispisana.

Košarka. Muzika. Umetnost. Sve to je u sebi spojio čuveni “Sveti Sava”. A kako i ne bi, imao je od koga da uči. Čuveni glumac Bogdan Diklić decenije je proveo sa Savovićem. Koliko god Diklić bio rečit i uman čovek, ovaj put reči ogromne tuge koju oseća su one koje ne mogu da se opišu. Naš poznati dramski umetnik na molbu portala 24sedam da se priseti svog nerazdvojnog prijatelja nije uspeo da za sebe sačuva suze.

Jako sam tužan i potresen, stvarno nemam snage da pričam. Molim vas, razumejte me. Izgubio sam jako blisku osobu – kazao je Diklić za 24sedam.

Legendarni košarkaš Dragan Kićanović, jedan od najvećih majstora među Savovićevim saigračima, imao je tek nešto više snage u pokušaju da čitaocima 24sedam dočara kakvu gromadu je sport izgubio.

Veliki čovek i moj veliki drug. Težak je ovo trenutak, jer Milenko je bio divna osoba. Teško mi je da pričam o tome po čemu ću ga pamtiti, kada ću ga pamtiti po svemu.  A kada je on u pitanju, možemo samo da pričamo o lepim stvarima. U šoku sam. Ostao sam bez mog velikog druga – kazao je Kićanović za 24sedam.

Dragan Todorić, legenda Partizana, imao je priliku da sa Milenkom Savovićem nosi crno-beli dres, a posle su i radili zajedno u klubu.

– Bio je omiljen. Ma svi su ga voleli. Imao je širok dijapazon prijatelja, od sportista do muzičara, glumaca, umetnika… To dovoljno govori koliko je bio cenjen. Imali smo priliku da igramo zajedno, a onda smo i radili zajedno u klub. On je bio sportski direktor, a ja generalni sekretar. Tako da smo dosta sarađivali i nikad nismo imali nijedan problem. Što se tiče košarkaše, bio je vrhunski igrač, odličan centar, sa istančanim šutom. Dokazao se i kao sportski radnik, jer je bio na funkciji kada je Partizana dominirao evropskom košarkom – kazao je Todorić za 24sedam.

Pročitajte još

On je istakao da je Savović bio neobična pojava u svetu košarke, pošto su ga sve sfere života interesovale.

Bio je umetnička duša. Mnogo je voleo muziku i sa njim si mogao o svemu da pričaš. Bio je svestrana ličnost, voljen čovek, i nema osobe koja bi mogla da kaže ružnu reč za Milenka – zaključio je Todorić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike