Lamine Dijara za 24sedam: Jednog dana ponovo u Partizanu, ali kao trener!

07.03.2021

12:09 >> 13:05

0

Jedan od najboljih stranih fudbalera crno-belih počeo posao trenera u turskoj Antaliji

Lamine Dijara za 24sedam: Jednog dana ponovo u Partizanu, ali kao trener!
Copyright MN Press

“Brate, gotovo je! Ostavio sam fudbal, sad krećem da mu vraćam ono što mi je dao u životu”, kaže za 24sedam Lamine Dijara, bivši centarfor Partizana, danas na zadatku u fudbalskoj akademiji turske Antalije kao trener ekipe U19. Najbolji stranac u istoriji crno-belih ističe da je postavio nove ciljeve u životu i da je Srbija mesto na kojem će se truditi da ih ostvari.

Brate, otišao sam u trenere! U životu posle igranja obično izabereš put koji je postavi negde na mesto sportskog direktora, menadžera ili trenera. Ja sam se opredelio za ovu ulogu i želim da na ovaj način vratim fudbalu za sve što mi je u životu pružio. Vuče me lopta kad izađem na teren. Igrao bih još sa onim klincima, ali ne mogu. Ovi iz kluba mi kažu “ti si sad trener, ostani po strani i gledaj kako rade”. Imam talentovane klince iz U19, to ti je ekipa kao u Partizanu što je Teleoptik. Oni su većinom dečaci koji su skupljali lopte dok sam ja igrao za Antaliju. Dolaze i pokazuju mi fotke u telefonima kada smo se pre nekoliko godina zajedno slikali, pa me pitaju “je l se sećaš, tad smo pobedili tog i tog”… Ma, gde se sećam – priča Dijara za 24sedam.

MN Press

Partizanov Senegalac zasad učestvuje u radu stručnog štaba i sprema se za ozbiljniju ulogu kada bude završio trenersku licencu.

– Ako bog da dolazim u Srbiju da upišem licencu. Nadam se i maloj pomoći Partizana prilikom upisa. Želim da završim to da bih mogao nastaviti sa trenerskim poslom na najvišem nivou. Odgovara mi rad sa decom, ali kasnije bih pokušao i nešto više. U klubu kažu da je dobro samo da budem uz tim, jer klinci dobijaju veći motiv za treniranje kada mene vide. Ne znam da li je baš tako, ali osećam da su svi zadovoljni. Nadam se da ćemo biti takvi i posle 23. marta kada nam krene takmičenje.

Ne prođe ni dan, a da Dijara ne pogleda šta se dešava u Srbiji i kakva je situacija u njegovom bivšem klubu.

– Stvarno nisam bio dugo u Srbiji, ali to ništa ne znači, jer ja sam u toku, čitam vesti i sve mi je poznato. Naravno, pratim najviše Partizan i vidim da ide dobro. Pa i ako ne budemo ove sezone šampioni, nema veze. Važno je da je stvoren tim koji može da bude najbolji sledeće sezone. Stanojević je strašan trener, znao sam da će biti bolje kad on dođe. Veliki je motivator, taktički toliko sve dobro pripremi da igraču ostaje samo da izađe na teren i pobedi protivnika. Mnogo traži, ali i mnogo daje za svoje igrače. I nema opuštanja, jer dete je Partizana i na sve nas prenosi obavezu da se mora pobeđivati kada nosiš taj dres. Video sam da su me juče spominjali kada je Suma dobio dres za 100. meč, jer sam stranac sa najvećim brojem utakmica. Drago mi je zbog toga, jer Partizan je i meni svakog dana u glavi.

Pročitajte još

Kada je već tako, možda život podesi neke stvari pa da Dijari ljubav i posao ponovo budu spojeni u crno-belom. Ovoga puta kao njegov trener:

Brate, bilo bi lepo da se to desi – zaključio je Lamine Dijara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike