Kukavice, biješ se sa ženama: MMA borac napao transrodnu osobu zbog borbe sa devojkom (VIDEO)

15.09.2021

06:32 >> 06:46

0

Striklendu se nije svidelo to što vidi

Kukavice, biješ se sa ženama: MMA borac napao transrodnu osobu zbog borbe sa devojkom (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube

Mnogo prašine podiglo se nakon MMA borbe između Alane Meklaflin i Seline Prost.

Pobedu je “gušenjem” odnela Alana, a ono što je mnogima zasmetalo je činjenica da se radi o transtodnoj osobi. Mekalflinova je, naime, rođena kao muškarac, i prva je transrodna osoba još od Felon Foks, koja se borila u MMA.

Prošla je sve medicinske pregede, uključujići test hormona, i tek kada je ustanovljeno da nema prepreka dozvoljeno joj je da se bori.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BigHussle (@torontohussletv)

Teško je pobrojati one koji su se usprotvili dozvoli da se Alana, iako muškarac po rođenju, bori u ženskoj konkurenciji. Potencira se činjenica da je pre samo 11 godina bila, u to vreme bio, član specijalnih snaga Vojske Sjedinjenih Američkih Država. Po povratku iz Avgansitana započeta je karijera u borilačkim sportovima.

Jedan od najglasnijih protivnika Alane kao borkinje je Šon Striklend, MMA fajter koji nije birao reči komentarišući spornu borbu, a obratio se lično pobednici.

– Možeš da promeniš ime i sebe nazivaš ženom, ali ti si i dalje j…ni muškarac. Skloni se od žesnkog MMA, kukavice. Smatram da sam klasičan feminista, a ako tvoja religija ili vlada imaju drugačije standarde o tome šta je žena, ja se s tim ne slažem. Ako si rođen sa testisima onda si muškarac! Ako si rođena sa jajnicima onda si žena – grmeo je Striklend.

I dok se sa ovim borcem slaže veliki broj zaljubljenika u MMA, pa i brojne kolege, Alana ne daje izjave. Sklonila se od javnosti i uživa u trijumfu.

pročitajte još:

Oglasila se samo putem društvenih mreža i uz fotografiju na kojoj se jasno vide psoledice borbe sa Selinom Prost, poslala otrovne strelice kritičarima.

– Strah zaista može da promeni precepciju ljudi o stvarnosti, zar ne? Ja sam pero kategorija, visoka sam 170cm i nosim obuću broj 39. Nisam džin od dve tone i tri metra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alana McLaughlin (@lady_feral)

MMA svet je očigledno podeljen po pitanju dozvole Alani da se bori. Kakav je vaš stav? Da li podržavate Alanu ili ne?

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike