Kraj sezone za Jokića: Lejkersi idu u finale

27.09.2020

05:06 >> 07:11

0

Autor: D. B.

I pored velikih problema sa ličnim greškama Nikola je na svom oproštaju od takmičarske sezone u NBA bio najefinasniji u redovima Denvera

Kraj sezone za Jokića: Lejkersi idu u finale
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Sezona u NBA ligi, barem što se tiče Nikole Jokića i njegovog Denvera je – gotova.

U petom meču finalne serije Zapadne konferencije: Denver – Los Anđeles Lejkers 107:117 (30:33, 21:28, 33:26, 23:30).

U velikom finalu, u kome tim iz Kalifornije nije igrao punih deset godina (Lejkersi su svoju 16. titulu osvojili protiv Bostona 2010. godine), rival će im biti šampion Istoka, odnosno bolji iz serije između Majamija i Bostona.

Desetom porazu Denvera u ovogodišnjem plej-ofu doprinelo je nekoliko, golim okom vidljivih faktora – Nikola Jokić je brzo ušao u problem sa ličnim greškama (imao je dve već u prvoj četvrtini, a treću, od šest dozvoljenih, dobio je već u trećem minutu druge), činjenica da je Džamal Marej igrao iako je bilo vidljivo da je povređen i da se kreće uz mnogo muke i fantastična igra Lebrona Džejmsa koji je ostvario 27. tripl-dabl u karijeri tokom doigravanja (38 poena, 16 skokova i deset asistencija) postavši četvrti igrač u istoriji NBA koji je ubezbedio učešće u najmanje deset finalnih serija.

Ono što je subljetivni osećaj je da su Lejkersi tokom ove sezone imale i veliku pomoć sudija. Deluje da kada god bi Denver zapretio da su arbitri pronalazili način da ih malo „poguraju“.

Prvi ozbiljan udarac „Jezeraši“ su zadali u momentu kada je Jokić dobio treći faul i kada je morala da usledi momentalna selidba na klupu. Za tri minuta Džejms i saigrači su napravili seriju 11:2 i prvi put tokom meča uspeli su da stvore konkretniju zalihu.

Kao i u prethodnim serijama, onim u kojima su slavili protiv Jute i Los Anđeles Klipersa, igrači Denvera pokazali su da imaju srce. Vratili su se, poenima Jokića, potpuno u igru smanjivši prednost Lejkersa na samo jedan koš (90:88). Ali, u sledeća dva napada Lebron Džejms je dva puta postizao poene pod faulovima, pogađavši i dodatna slobodna bacanja. Igrači Denvera su počeli da besne na sudije. Čini se da su imali više nego dovoljno povoda za reakcije takvog tipa.

Jokić je svoj poslednji meč u ovogodišnjoj NBA sezoni završio sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija. Najveća podrška bio mu je Džeremi Grent (20 poena, devet skokova)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike