Zvezdine trojke kobne za Himki: Lojd raspucan, Lazić i Davidovac razigrani za prekid loše evroligaške serije (VIDEO)

11.03.2021

21:36 >> 21:43

0

Crveno-beli slaivli u Beogradu

Zvezdine trojke kobne za Himki: Lojd raspucan, Lazić i Davidovac razigrani za prekid loše evroligaške serije (VIDEO)
Copyright MN Press

Jedno loše, jedno odlično poluvreme. Tako bi u najkraćem moglo da se opiše ono što je Crvena zvezda prikazala u dvorani “Aleksandar Nikolić” protiv Himkija. Doputovali su gosti u Beograd bez Alekseja Šveda, ali se to nije osetilo na terenu, čak naprotiv, uloge i šutevi su bile znatno bolje raspoređeni, više razigranih igrača.

Na kraju posle velike borbe i savršene poslednje deonice pobedu je odneo srpski tim i tako prekinuo loš niz od osam uzastopnih evroligaških poraza – 92:81 (8:15, 26:23, 28:20, 30:21).

Loše je srpski tim započeo prvo poluvreme. Koliko god da su dobro igrali u odbrani, muke u napadu su bile velike. Videlo se to i po tome što su prvi koš dali posle više od četiri minuta igre kada je Lojd pogodio za tri (3:6). Ofanzivni problemi su se nastavili, sreća je bila da ni Himki nije blistao u prvom kvartalu (8:15).

Gosti su na startu druge četvrtine pojačali ritam i stekli prvu dvocifrenu prednost (10:21). Promašaji Zvezde su se ređali, najviše u reketu. Volden se na vreme „probudio“ i u završnici prvog dela postigao nekoliko bitnih poena, pa je razlika bila svega „-4“ na pauzi (34:38).

Kako je sve to izgledalo najbolje govori statistika. U šutu za dva je Zvezda bila gora nego za tri (4/16 za dva, 6/10 za tri, uz pet promašenih penala), na drugoj strani je Himki bio odličan u šutu za dva i loš u šutu za tri (12/20 za dva, 2/10 za tri).

– Moramo da igramo mnogo bolje na obe strane terena, pre svega u napadu. Jeste to bilo malo bolje u drugoj četvrtini, ali moramo još bolje – naglasio je Radonjić u poluvremenu.

Stvari se nisu preterano poboljšale u drugom poluvremenu, posebno posle nesportske lične Hola i novog velikog plusa za ruski tim (39:50). Tražila je Zvezda šansu da se približi i pronašla je kada su Rit i Volden pogodili dve uzastopne trojke (54:56).  Onda je na scenu stupio Dobrić, dao je četiri poena u nizu. Prvo koš pod faulom, pa je onda bio polovičan sa penala u sledećem napadu za prvo vođstvo crveno-belih na utakmici u 30. minutu (59:58).

Igra u serijama je obeležila poslednju četvrtinu. Na svaki nalet srpskog tima su gosti imali odgovor. Bio je to obračun Davidovca koji je šutirao i pogađao za tri i Mekaluma i Mikija na drugoj strani. U nekoliko navrata su crveno-beli tražili nesportske lične za rivala, arbitri su odmahivali rukom, sve dok Lazić nije ukrao loptu Mekalumu koji ga faulira. Branko je dao oba penala, a Lojd je onda sa oko devet metara šutirao i pogodio za tri, a u sledećem napadu je i Lazić dao trojku za “+10” (83:73).

Nastavio je Lojd tamo gde je stao i na oko tri minuta pre kraja dao trojku kojom je stavio tačku na bilo kakve nade o preokretu (86:73)…

ZVEZDA: Hol 2, Volden 15 (5as), Lojd 22 (6as), Uskoković 4, Davidovac 16 (4/4 za tri), Lazić 8, Rit 6, Dobrić 12, Simonović 1, Kuridža, Kuzmić, Noko 6

HIMKI: Mekalum 29 (7sk, 6as), Karasjov 8, Zajcev 6, Vjalcev, Monija 2, Šarapov 2, Ponkrašov 3, Voronov, Valijev 4, Miki 27 (7sk)

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike