Za Lilarda je Jokić MVP lige: Nikola dominira od početka sezone, brojke sve govore!

20.05.2021

20:02 >> 20:06

0

Autor: N. St.

Plej Portlanda ima jasnu poruku za sve

Za Lilarda je Jokić MVP lige: Nikola dominira od početka sezone, brojke sve govore!
Copyright Profimedia

Sezona nije išla onako kako su planirali, ali je na kraju izboren cilj. Portland je ušao u plej-of i čeka ih obračun sa Denverom.

Prva zvezda Blejzersa Demijen Lilard je u razgovoru za „Atletik“ pričao o raznim temama, kako o predstojećem okršaju, Nikoli Jokiću i samom parketu, tako i o problemima koje je imao van terena.

– Suočavali smo se sa mnogo izazova. Naravno, nismo bili jedini, mnogo timova je imalo razne probleme tokom sezone, bilo javne ili privatne, takva je godina. Gubitak Si Džeja Mekaluma i Nurkića na duži period zbog povrede je velika stvar, tako je porasla moja odgovornost. Imao sam osećaj da, u tom periodu, imam šansu da postanem MVP. Onda smo počeli da se mučimo, ja nisam mogao da budem na parketu iako sam bio neophodan, moj performans je bio ispod nivoa, ali sam znao da imam probleme sa svojim telom koje me sprečavaju. Uprkos svemu tome ne želim to da koristim kao neki alibi. Imao sam privatne stvari, dvojica rođaka kod kuće su mi ubijena u razmaku od nedelju i po dana i to je ostavilo veliki ožiljak na mene, izgubio sam šest ili sedam članova porodice od marta prošle godine, neki od kancera, korona, pištolji. Ova dva rođaka koja sam spominjao su bila sve što mi je ostalo i to je ostavilo baš veliki trag na mene, jer nisam imao nikakvu emociju ni strast na terenu, bilo da smo dobijali ili gubili, nije me košarka toliko zanimala – počeo je Lilard.

Srećom, sada je situacija mnogo bolja za njegovo mentalno zdravlje.

Osećam se bolje sada, bilo mi je baš teško, ali me ojačalo mentalno. Znate kako, potrebno je baš dosta stvari da bih se raspao, ne mogu da kažem da sam se u tom momentu u potpunosti rastao, ali sam osetio da sam na podu. Bilo mi je potrebno vreme, provodio sam ga sa svojom porodicom i pokušao da se pomirim malo sa takvim situacijama. Mnogo sam bolje u prethodnih par nedelja.

Profimedia

Tematika se potom vratila na košarku i na predstojeći meč sa Nagetsima. Denver neće moći da računa na Džamala Mareja, Vil Barton je pod upitnikom, jasno je da je sve na plećima Nikole Jokića.

Da, tačno je da nisu u najjačem sastavu, ali je ranjena životinja najopasnija životinja. Nisam ovde da bih razmišljao o tome ko će biti na parketu, jer će MVP lige igrati za njih i imaju mnogo talenta.

Tada ga je novinar prekinuo i postavio mu dodatno pitanje o Jokiću i o toj izjavi da je Nikola najkorisniji igrač sezone.

On nije propustio meč cele sezone. Dominirao je od početka do kraja, treći su na Zapadu, brojke sve govore. Između njega i Džoela Embida je trenutno i da se ja pitam dao bih Jokiću, samo zato što je Embid propustio dosta utakmica. Nikola je igrao više mečeva od svih, bio je tu za svaki meč i pokazao se odlično i posle povreda Mareja i Bartona su nastavili sa sjajnim partijama.

U poslednje vreme se spominje i Stef Kari, ali plejmejker Portlanda ima drugačije mišljenje.

Slažem se da Stef treba da bude spomenut i u konkurenciji za to priznanje, ali smatram da ne treba da ga dobije. Posebno pošto su završili kao osmi na Zapadu. Prošle godine su razni mediji, poput Stivena Smita (novinar ESPN) govorili „Čoveče, sviđa mi se kako Dejm igra, ali ne može da bude MVP jer su osmi“. Razumete šta hoću da kažem? Prošle sezone sam davao 30 poena po meču, uz osam asistencija, 46 odsto iz igre, 40 odsto za tri,  skoro 90 odsto sa penala, ali su objasnili da ne mogu da budem uzet u razmatranje zbog naše pozicije na tabeli i sada je OK kad je Kari u pitanju? To je način na koji ja gledam stvari, Ponavljam, treba da bude u konkurenciji, ali ako pogledate stvari realno videćete da je Jokić igrao svaki meč, da je dominirao i da je uprkos svim povredama njegov tim nastavio da igra dobro. Embid je propustio dosta mečeva i pored njegove povrede je ekipa igrala dobro, tako da je po meni Jokić MVP. Čeka nas duel sa fantastičnim timom.

Profimedia

Na kraju je ponovio da oprezno ulazi u seriju sa Nagetsima.

– Imaju mnogo talenta, tu je sada „iskočio“ Majkl Porter junior. Imaju momke koji znaju kako da završe posao. Milsap je veteran, Gordon je došao, imaju dobre igrače. Videćemo – završio je Lilard.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike