Vreme je za baraž regionalnog takmičenja: Split na startu dočekuje Sparse

11.05.2021

15:28

0

Autor: M. R.

Prva utakmica se igra u sredu od 18.30

Vreme je za baraž regionalnog takmičenja: Split na startu dočekuje Sparse
Copyright Promo/ ABA liga/ Split/ Ivica Cavka

ABA 2 liga je odigrana do kraja, u ABA 1 je trenutno na programu plej-of, a sutra počinje i baraž. Sastaju se ekipe Splita i Sparsa u borbi za mesto u elitnom rangu. Hrvatski tim će pokušati da ostane tamo gde je bio i tokom ove sezone, a klub iz Sarajeva, koji je dogurao do finala ABA 2 lige, tražiće iznenađenje i plasman u viši rang.

Baraž će se igrati na dve dobijene utakmice, a prvi okršaj je na programu u sredu od 18.30 u Splitu.

Pročitajte još

– Ekipu Sparsa izuzetno cenim, ove sezone je pokazala kvalitet u ABA 2 ligi. Nikada ne odustaju i vraćaju se iz velikih ponora, igraju timski – prokomentarisao je trener Splita Mile Karakaš. – Mi smo u poslednje vreme podigli formu, verujem da ćemo biti sada pravi, kada je to najpotrebnije.

Košarkaš Splita Toni Perković veruje da će hrvatski tim opravdati ulogu favorita.

– Svi naši ciljevi uoči sezone su i dalje u igri. Spars je dinamična ekipa, glavni igrač im je Kamenjaš, Orelik je igrao u dobrim ekipama, opasan je Gegić, ozbiljna su ekipa. Širina kadra je na našoj strani, ali svesni smo da će biti tvrda utakmica. Mi imamo iskustvo i mladost, imamo prednost domaćeg terena i ništa osim pobede ne dolazi u obzir.

Sarajevski tim je u ABA 2 ligi došao do finala gde je poražen od Studentskog centra. Pokazali su da niko ne sme da ih olako shvati…

– Igramo protiv veoma kvalitetnog protivika koji u ovom trenutku važi za favorita. Medjutim sigurno da se nećemo  predati, dat ćemo naš maksimum i probati da ih iznenadimo na njihovom terenu – rekao je prvi strateg Sparsa Miodrag Kadija.

Uzdanica sarajevskog tima Almir Hasandić veruje da će rasplet biti pozitivan.

– Atmosfera u ekipi pred predstojeće utakmice sa Splitom je fantastična, to naše zajedništvo i jeste naš zaštitni znak. O Splitu ne treba previše trošiti reči, samim tim što igraju ABA 1 ligu govori da su kvalitetna ekipa. Igraju lepu košarku a na nama je da pokušamo da nametnemo svoj ritam igre, da damo sve od sebe i da se nadamo i verujemo da možemo da izvučemo pozitivan rezultat – zaključio je Hasandić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: abaliga

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike