Velika pobeda Fenera u Moskvi: Kokoškov pronašao recept za moćni CSKA

22.01.2021

19:27 >> 19:28

0

Autor: M. R.

Utakmica je završena trijumfom gostiju - 83:89

Velika pobeda Fenera u Moskvi: Kokoškov pronašao recept za moćni CSKA
Copyright MN Press

Sa Fenerom više nema šale, jer se ekipa sa starta sezone pretvorila u jedan veoma ozbiljan tim na čelu sa selektorom Srbije Igorom Kokoškovim. Večeras je turski tim zabeležio šestu pobedu u nizu u Evroligi, a žrtva je u Moskvi bio lider ovog takmičenja CSKA – 83:89.

Pročitajte još

Domaći su sredinom poslednje deonice vodili – 75:70, ali su onda gosti odigrali savršenih pet minuta. Krenulo je trojkom Marka Gudurića, nastavilo se poenima Dajšona Pjera. U samoj završnici su odgovornost preuzeli Jan Veseli i Nando De Kolo. Dimitis Itudis je pokušao tajm-autima da preseče njihov nalet, ali mu nije pošlo za rukom.

Sjajnu partiju prikazao je Veseli, koji je upisao 24 poena (15-10 za dva), šest skokova i tri asistencije za ukupan indeks korisnosti – 32. Još raspoloženiji bio je De Kolo koji je meč protiv bivšeg tima završio sa samo jedinim promašajem iz igre. Postigao je 22 poena, zabeležio deset asistencija i dve skoka. Za dva je šutirao savšenih 6-6, za tri 3-2, a sa linije slobodnih bacanja 4-4. Ostvario je najbolji indeks na meču – 38. Srpski košarkaš Marko Gudurić je učestvovao sa osam poena, tri skoka i dve asistencije.

U poraženom sastavu najefikasniji je bio Šengelija sa 18 poena, dva skoka i četiri uspešna dodavanja. Po 12 poena su postigli Nikola Milutinov (7sk, 2as), Danijel Heket i Janis Strelnijeks.

CSKA na prvoj poziciji ima učinak 15-6, a u narednom kolu će posle dva poraza u Evroligi imati priliku da se vrate na pobednički put protiv Albe u Berlinu 27. januara. Fenerbahče je uhvatio pravi zalet ka plej-of zoni, pa sada ima skor 11-10 i veoma je blizu sredine tabele. Sledeći protivnik je Makabi 26. januara.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike