Uspešan start Mege u plej-ofu: Debitovali Milosavljević i Simanić

27.05.2021

14:14

0

Izabranici Vladimira Jovanovića bolji od Vojvodine - 77:66

Uspešan start Mege u plej-ofu: Debitovali Milosavljević i Simanić
Copyright MN PRESS

Košarkaši Mege pobedili su danas Vojvodinu 77:66 na svom terenu u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Superlige Srbije. Mega je tokom čitavog meča održavala desetak poena prednosti, najveće vođstvo iznosilo je 18 poena, a izabranici trenera Vladimira Jovanovića imali su i dominaciju skoku (42-33).

Pročitajte još

Najzalužniji za trijumf domaće ekipe bio je Filip Petrušev sa 20 poena, a u dresu Mege debitovali nekadašnji reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević i bivši prvotimac Crvene zvezde Boriša Simanić.

Milosavljević je postigao šest, a Simanić osam poena.

– Znao sam da će utakmica da bude teška iz dva razloga – rekao je posle meča trener Mege Vladimir Jovanović. – Prvo, zbog toga što Vojvodina ima zaista dobru sezonu, a s druge strane mi smo promenili tim na osetljivim pozicijama. Novak je na poziciji pleja zamenio Smita, a u tim su došli Milosavljević i Simanić. Svaka ovakva utakmica donosi određeni pritisak, a pojedini momci su prvi put u ulogama da taj pritisak moraju da iznesu. Znamo šta nas čeka u Novom Sadu, Vojvodina se sigurno neće predati. Zato moramo da se odmorimo i spremimo za sva iskušenja koja nas čekaju u nastavku.

Kod Vojvodine bolji od ostalih bio je Nikola Gaćeša sa 18 poena i osam skokova.

– Mega je bolje otvorila utakmicu, stekla je desetak poena prednosti što im je omogućilo da kontrolišu igru do samog kraja – rekao je košarkaš Vojvodine Petar Rakićević. – Pokušali smo da ih namučimo, a sada nas čeka revanš. Pokušaćemo da se dobro spremimo i uvidimo gde smo grešili.

Revanš meč na programu je u subotu, a četvtfinalna serija igra se na dve dobijene utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike