"Ulazak u finale je nagrada za ove mlade momke"

05.06.2021

20:44

0

Trener Mege Vladimir Jovanović i košarkaš Marko Simonović izneli utiske posle pobede u polufinalnoj seriji protiv Partizana

"Ulazak u finale je nagrada za ove mlade momke"
Copyright MN PRESS

Mega će prvi put u istoriji kluba igrati za titulu u prvenstvu Srbije. Momci koje sa klupe vodi Vladimir Jovanović su posle tri utakmice uspeli da eliminišu Partizan i plasiraju se u finale. Rival u borbi za trofej biće im bolji iz druge serije u kojoj Crvena zvezda vodi 1-0 protiv Borca iz Čačka.

Pročitajte još

Marko Simonović je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Mege, a posle meča je čestitao protivniku na fer i korektnoj igri na sve tri utakmice.

– Pokazali su kvalitet, naravno, znamo kakav je Partizan protivnik. Ove godine nisu imali sezonu kakvu su očekivali, ali oni uvek igraju na vrhunskom nivou. Stvarno sam ponosan na saigrače, pokazali smo da imamo karakter i da možemo da igramo sa svima.

Trener Jovanović je izlaganje počeo na isti način kao i Simonović.

– Pridružio bi se čestitkama koje je Marko uputio košarkaškom klubu Partizan. Stvarno im želim sve najbolje. Mislim da su tri utakmice bile veoma kvalitetne. Delom sa naše, delom sa njihove strane… Tvrdi, takmičarski mečevi. U najavi svakog susreta, i u izjavama po završetku, pričao sam koliko je bitno, s obzirom na to da je Partizan pravljen za Evropu, da budemo fizički na njihovom nivou. Onog trenutka kada nismo bili, oni su to znalački koristili. To su velika tela… Danas smo ušli mnogo bolje nego u drugu utakmicu, u kojoj smo se posle nekoliko kontakata povukli. Danas smo odgovorili čvrstinom i odigrali 40 minuta bez velikih padova, što je, moram reći za nas, veliko iznenađenje.

Svestan je Jovanović da njegov mladi tim ima često velike oscilacije.

– Umemo da zablistamo, ali umemo i da imamo prazne minute, koji su nas ove godine koštali nekih utakmica koje smo mogli da dobijemo. Ovaj meč smo od početka do kraja odigrali veoma dobro. Sve četiri četvrtine smo dobili, nadskakali smo ekipu Partizana, koja je po tome poznata ne samo ove godine, neko poslednjih nekoliko… Uz ovaj procenat šuta i strpljenje u poslednjih nekoliko minuta, mislim da smo zasluženo dobili. Čestitao bih mojoj ekipi na pre svega dugačkoj sezoni. Ulazak u finale treba da nam bude nagrada i nadam se za ove mlade momke podstrek da radom, predanošću i požrtvovanjem za Megu mogu da naprave velike stvari – zaključio je Jovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike